• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hyundai, liman işletmeciliğinini satıyor

Hyundai, liman işletmeciliğinini satıyor
Hyundai Grup borçlarını azaltma ve sevkiyat, lojistik ve asansör aksamlarına odaklanmak için finansal birimini satacağını açıkladı. Bunların arasında liman işletmeciliği de var.

 

Hyundai Grup borçlarını azaltma ve sevkiyat, lojistik ve asansör aksamlarına odaklanmak için finansal birimini satacağını açıkladı.
 
Güney Koreli holding yaptığı açıklamada yeniden yapılanma ile 3,3 trilyon von (3,1 milyar dolar) elde edileceğini belirtti. Satışa çıkarılan birimleri ise Hyundai Menkul Değerler, Hyundai Varlık Yönetimi ve Hyundai Tasarruf Bankası. Holding ayrıca liman işletmeciliği ile aralarında Seul'daki Banyan Tree otelinin de bulunduğu bazı varlıklarını da satışa çıkardı.
 
Satışlar sonrasında şirketin elinde kalacak Hyundai Ticaret Filosu, Hyundai Asansör ve Hyundai Lojistik'in borç oranı bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 493 seviyesinde bulunuyor. Açıklamada holdingin bu borçların 1,3 trilyon vonunu ödeyerek borç oranını yüzde 200 civarına çekmeyi planladığı belirtildi.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hyundai sözcüsü ise varlık satışlarının tarihi ile ilgili henüz bilgisi olmadığını söyledi.
 
Hyundai Grup, 1990'ların sonunda 50'den fazla şirketin parçalanması sonucu ortaya çıkan üç Hyundai Holding içerisinde en küçüğü. Diğer ikisi holding Hyundai Motor 005380.SE +1.78% ile Gemi yapımcısı Hyundai Heavy Industries 009540.SE -0.99% aile üyeleri tarafından yönetilse de Hyundai Grup'tan ayrı olarak faaliyetlerini yürütüyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim