• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Hyundai'den i20'ye yeni bir ticari versiyon

Hyundai'den i20'ye yeni bir ticari versiyon
Fiat Doblo, Fiorino sınıfı gibi binek amaçlı hafif ticari araçlarla rekabet edemeyen Hyundai, çareyi yeni i20'ye ticari bir versiyon geliştirmekte buldu.

Hyundai'nin gözü 'ticari'de

Otomobilde en düşük Özel Tüketim Vergisi oranı yüzde 37 iken aynı verginin binek amaçlı olarak da kullanılabilen hafif ticari araçlardaki oranı yüzde 10. Türkiye pazarında yüksek satış rakamlarına ulaşan Fiat Doblo, Fiorino sınıfı gibi binek amaçlı hafif ticari araçlarla rekabet edemeyen Hyundai, çareyi yeni i20'ye ticari bir versiyon geliştirmekte buldu.

75 milyon dolar yeni yatırımla 11 ay önce üretime alınan i20, önümüzdeki temmuz ayından itibaren 4 koltuklu bir de ticari versiyona kavuşacak. Yılda 80 bin adetlik toplam üretim hedefi bulunan i20'nin yüzde 10 vergi dilimine dahil olacak yeni versiyonuyla Hyundai, iç pazardaki 15 binlik yıllık satış hedefini yükseltecek.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, birçok markanın hafif ticari araç sınıfında vergi avantajından yararlandığını belirterek, "Biz de yerli üretim i20 modelimiz için proje hazırladık. Aracın yapısını taşıma kapasitesi yolcu ağırlığından daha fazla olacak şekilde geliştirdik. Araç birkaç ay içinde satışa çıkacak." dedi. Şirketteki hisselerinin yüzde 15'e gerilemesi konusuna da açıklık getiren Kibar, şunları söyledi: "2005 yılında yüzde 50 oranındaki hissemden yüzde 30'a inerken Koreli ortaklar bu şekilde öncekinden daha fazla kârlı olabileceğimizi söylediler. Çünkü, yüksek maliyetler nedeniyle kâr edemiyorduk. Nitekim 2 yıl önce yine sermaye artırımı gerektiğinde ben 3 yıllık süre istedim. Gizlilik anlaşması yaparak onların hisse oranı yüzde 85'e çıktı. Bu süre zarfında yönetim gücü yüzde 30'a göre dizayn edildi, sözleşmeler mevcut. Çünkü ben gelecek yıl sermaye payımı yine yüzde 30'a çıkacak şekilde üzerime düşen payı ekleyeceğim. Satacak olursam bile o saatten sonra bu gündeme gelecektir."

Accent'in yeni modeli 33,9 bin TL'ye piyasada

Hyundai'nin 5 yılda 180 milyon dolarlık geliştirme yatırımıyla ortaya çıkan Accent'in yeni modeli Accent Blue ismiyle Türkiye'de yola çıktı. Güney Kore'de üretilen yedinci nesil Accent, eski model Accent Era ile birlikte bayilerde yerini alırken her iki modelin bu yılki satış hedefinin 22 bin 500'ü bulması bekleniyor. Hyundai Yurtiçi Genel Müdürü Ümit Karaarslan, 33,9 bin TL başlangıç fiyatıyla pazara adım atan yeni Accent'in bu yıl 7 bin 500 müşteriye ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Hyundai'nin yeni nesil teknolojileriyle geliştirilen aracın 'blue' adını almasının da çevreci motor serisinden kaynaklandığını belirten Karaarslan, aracın ilk etapta 109 beygirlik benzinli motorla yola çıkacağını, temmuz ayından itibaren ise 1.6 litrelik 128 beygir gücüne sahip dizel motora kavuşacağını kaydetti. Accent Blue'da ABS'nin yanı sıra ESP sistemi de standart olarak yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim