• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

IATA'nın yeni CEO'su Tony Tyler olacak

IATA'nın yeni CEO'su Tony Tyler olacak
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın yeni Başkanı 1 Temmuz 2011 tarihi itibariyle, Cathay Pasific’in CEO’su Tony Tyler olacak.

IATA'NIN YENİ CEO'SU BELLİ OLDU

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın yeni Başkanı 1 Temmuz 2011 tarihi itibariyle, Cathay Pasific’in CEO’su Tony Tyler olacak.

IATA Guvernörler Kurulu’nun oybirliğiyle yeni başkanlık için önerdiği Tony Tyler 6-8 Haziran 2011 tarihlerinde Kahire’de yapılacak IATA Yıllık Genel Kurul toplantısında bu görev için resmen teklif edilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan IATA’nın mevcut Başkanı Giovanni Bisignani, “IATA’nın başına Tony’in önerilmesi gerçekten çok doğru bir teklif oldu. Özellikle Asya pazarında sağladığı büyük deneyim bu önemli dünya bölgesinde IATA’nın çok daha etkin bir liderlik konumu üstlenmesine yardımcı olacak. Krizlerin, çalkantıların ve değişimlerin yaşandığı bu geçen 10 yılın ardından IATA’nın liderliğini Temmuz 2011 itibariyle Tony’e büyük bir güvenle teslim edeceğim. IATA’nın havacılık endüstrisini daha güvenli, daha yeşil ve daha karlı yapma mücadelesine görevimin sona ereceği güne kadar tümüyle bağlı kalacağım” dedi.

Bisignani 230 havayolunun üyesi bulunduğu ve sektörün yüzde 93’ünü temsil eden IATA’nın beşinci başkanı olarak görev yapıyor.

Tony Tyler de yaptığı açıklamada, “Meslektaşlarımın beni böylesine önemli bir göreve önermeleri benim için gerçekten bir onur. IATA’nın başına geçeceğim süreç beni şimdiden heyecanlandırıyor ve bu önemli görevin taşıdığı tüm sorumlulukların da bilincindeyim. Giovanni IATA’nın 300 milyar dolarlık büyük mali sistemini başarılı bir şekilde yönetirken sektör çapında da çok büyük değişiklikleri gerçekleştirdi. Havacılık çok dinamik bir sektör. Ben de tüm sektör katılımcılarını daha başarılı kılacak yeni iş modelleri kapsamında gelecekteki değişikliklere öncülük yapmaya devam edeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

55 yaşındaki Tyler 2007 yılından bu yana Cathay Pasific’in CEO’luğunu yürütüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim