• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

İbis Otel ailesi büyümeye devam ediyor

İbis Otel ailesi büyümeye devam ediyor
Akfen GYO ve Accor işbirliğinin Adana’da gerçekleştirdiği Ibis Adana Otel, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katıldığı törenle açıldı.

Açılışa hükümet, kamu, iş dünyası ve sektörün ileri gelenleri ile Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifcioğlu katıldı. Murat Kadaifoğlu,Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken Adana için önemli bir şans olduğunu vurguladı.

Akfen GYO olarak Türkiye genelinde ciddi anlamda eksikliği hissedilen uluslararası standartlarda kaliteli “ekonomik şehir otelciliği” konseptini ülkemizde yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Akfen GYO’nun geliştirip, yatırımını yaptığı; uluslararası Accor Grubu’nun dünya üzerindeki en başarılı iki markası olan 3 yıldızlı İbis ve 4 yıldızlı Novotel'lerle Türkiye ve Rusya’da toplam 3.124 oda kapasiteli 18 otelden oluşan bir portföye ulaştık” dedi. Akın, sözlerine şöyle devam etti:

“Akfen GYO olarak kısa bir süre önce 2012 operasyonel sonuçlarımızı açıkladık. Son 5 yılda, sadece Türkiye’deki otellerimizde yaklaşık 2 milyon 100 bin misafirimizi ağırladık. 2012 yılında ortalama doluluk oranı bir önceki yıla göre yüzde 3 artış göstererek, yüzde 66 olarak gerçekleşti. Kira gelirlerimiz ise 31 Aralık 2012 itibariyle yine bir önceki yıla göre yüzde 15,3 oranında artarak, toplam 13,6 milyon Euro oldu. 2012 yılında elde ettiğimiz kira gelirlerinin yüzde 57’si Türkiye, yüzde 33’ü KKTC ve yüzde 10’u ise Rusya’daki otellerden geldi.”

Son yıllarda Anadolu’da kentleşmenin hızla arttığına da dikkat çeken Hamdi Akın, “Yükselen orta sınıf, daha iyiyi istiyor; daha bilinçli tüketiyor. Giderek artan ve zenginleşen orta sınıfa otelde konaklama alışkanlığının kazandırılması lazım. Bunun da en iyi yolu orta segment otelleri daha fazla hayata geçirmek. Türkiye'nin 2, 3 ve 4 yıldızlı ve kurumsal otellere ihtiyacı var. Accor ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Akın’dan sonra kürsüye gelen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova’nın nüfusu 10 milyona yaklaşan tarihi ve turistik bir bölge olduğuna dikkat çekerek “Bu tesislerle birlikte turizmde Adana’nın mesafe kat edecek, 4 yıldızlı otel önemli bir katlı sağlayacaktır” dedi.

ÇAĞLAYAN: “MİLATTAN ÖNCE DEĞİL 10 YIL ÖNCE”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da tesisin Adana’ya hayırlı olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında ülkedeki ekonomik ivmedeki yükselişe dikkat çekti. Bu tür tesislerin Türkiye’nin gelişmesinin göstergesi olduğuna dikkat çeken Çağlayan, şöyle devam etti:

“Belki 10 sene önceki 20 sene önceki ihtiyaçlar çok farklı olabilirdi. İş hayatının sürekli gelişmesi bu ihtiyaçları ortaya çıkarıyor. Milletvekili, bakan olmadan önce iş hayatında Türkiye’de 300’den fazla otelin işlerini yaptıran bir firmaydım. Hizmet sektöründeki gelirlerimiz önümüzdeki dönemde çok önem arz ediyor. 2012 ihracat hedeflerimizi başarıyla kapattık. 11 aylık rakam 152 milyar dolar civarında. Türkiye tarihinde böyle bir rakam yok. 11 ayda 39 milyar dolarlık rakamla hizmet ihracatımız turizm gelirimiz içinde belirleyici oldu. Türkiye’de yılda 153 milyar dolar mal, 41 milyar dolar hizmet ihracı yaparak 194 milyar dolar mal ve hizmetten dolayı bu ülkenin kasasına para koymuş oluyoruz. Bugün 455 milyar dolar toplam dış ticaretimiz var. Milattan önceden değil 10 yıl önce 36 milyar dolar ihracat vardı. 2002 de tüm dünyada aldığımız ihracat rakamı 44 milyar dolardan 244 milyar dolara ulaştık. 10 yılda 200 milyar dolar koyduk. Bunu övünerek ifade etmek istiyorum. Bugün bu otel de ekonomik ve siyasi istikrarın bir neticesidir.”
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik için “Benden çok daha iyi işini yapacak bir bakanınız var artık” diyen Bakan Çağlayan, “Adanamız Çukurova bölgesi tarım, turizm dahil ekonominin her sahasında hak ettiği yere gelecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖMER ÇELİK, İKİNCİ BİR OTEL YATIRIMI SÖZÜ ALDI

Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, otelin açılması konusunu 1-1,5 aydır Hamdi Akın ile görüşüp ertelediklerini anlatarak “Milletvekili olarak açmaya söz verdiğimiz yeri bakan olarak açınca alacağımız var. Hemen yeni bir otel istiyoruz. Bu otelin sözünü burada aldık. Bu toplantının ikinci bir özelliği var. Sayın Bakanımız ile hep havada görüşüyoruz. Bundan önceki ilk yerdeki görüşmemizi Adana’da yapmıştık. Bu da ikincisi oldu. Mersin, Gaziantep, Adana. Bütün bu illerimiz marka iller. Sayın Bakanımızın Adana’ya ilgisinin özellikle sürmesini bekliyoruz. Onun ilgisi herhangi bir başkası ile ikame olmaz” diye konuştu.

KARAİFCİOĞLU: “OTEL YATIRIMLARI GELİŞEN TİCARET HACMİYLE ORANTILI ARTIYOR” 

Accor Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifcioğlu konuşmasında, “Hızla gelişmekte olan ülkeler arasında olan Türkiye’de otel yatırımlarının gelişen ticaret hacmi ile doğru orantılı olarak ihtiyaca göre artmakta olduğunu belirtti. Accor Grubunun Türkiye’deki stratejisi ;2020 yılına kadar işletme ve isim hakkı verme yönetim şekilleri ile minimum 50 otele ulaşmak, Novotel, Ibis ve Mercure markalarını Türkiye’nin her bölgesine yaymak ve Accor Grubunun delux ve 5 yıldızlı markalarından Pullman ve Sofitel’i de Türkiye’de faaliyete geçirmektir” dedi. Konuşmaların ardından toplantı salonunda topluca temsili kurdele kesimi yapıldı.

Törene Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanısıra AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel, Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Emniyet Müdürü A. Zeki Gürkan ve protokol üyeleri davetliler katıldı.

Avrupa’nın lider, dünyanın ise üçüncü büyük otelcilik grubu “ACCOR Hotels” ile stratejik iş ortaklığının yeni halkası ibis Adana; 165 odası ile hizmet vermeye başladı. Bu stratejik işbirliği çerçevesinde; ACCOR Grubu ibis Adana ile Türkiye’de 7 ayrı şehirde; özellikle iş amaçlı seyahat eden misafirlere ekonomik fiyatlar ile, yüksek kalitede hizmet sunmaya devam ediyor. Dünya genelinde toplam 1900 oteli bulunan ve büyük başarı ile hizmet veren ekonomik oteller zinciri “İbis”, Adana’da, kendi kategorisinde rakipsiz olmayı hedefliyor.

IBIS OTEL ADANA

İbis ailesi büyümeye devam ediyor. Accor grubunun tüm ekonomik otelleri “Ibis” markası altında birleşti. Ibis Otelleri artık 1900 oteli ile 92 ülkede hizmet veriyor.
Etkin ve farklı personel politikaları ile kendi personelinin geleceğine büyük yatırımlar yaparken, misafirlerine çok uygun fiyatlara çok yüksek kalitede bir ürün ve servis sunan ve kendi kategorisinde rakipsiz olan Ibis Adana, 165 odası ile 3 Eylül 2012’de Adana merkezdeki otelinde ilk konuklarını ağırlamaya başladı.

po.jpgpol.jpgpola.jpgpolar.jpg

www.ulasimonline.com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim