• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İÇDAŞ tesislerini 7 bakan birlikte açtı

İÇDAŞ tesislerini 7 bakan birlikte açtı
İÇDAŞ 2 milyar 150 milyon dolar tutarındaki 9 kalem yatırımının açılışı dün yapıldı. Tesislerin açılış kurdelasını 7 bakan birlikte kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grip algınlığı sonrası mesaisine dün Çanakkale ile başladı. Erdoğan, Biga’da yatırım tutarı 40 milyon lira olan 16 tesisin açılışını yaparken, İÇDAŞ’ın 2 milyar 150 milyon dolar tutarındaki 9 kalem yatırımının açılışına ise temasları uzadığı için katılamadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ. ve Elektrik Enerji Üretim ve Yatırım AŞ.'nin açılışına katılamayınca kurdelayı Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız ve beraberindeki 6 bakan kesti.

Açılışa, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. AŞ. ile Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Aslan katıldı. İÇDAŞ Yönetim Kurulu üyesi Bayram Aslan ile işçiler katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açılışta yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programından dolayı bu açılışa katılamadığını belirterek, "İnşallah yarın bir fırsat, bulursak buraya tekrar gelmek istiyorlar. İnşallah yarın bir mani olmazsa Sayın Başbakanımızın başkanlığında buradaki ziyaretimizi tamamlayacağız" dedi.

Bu yatırımın yalnızca Çanakkale değil Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olduğunu belirten Bakan Yıldız, "Bu yatırımın Avrupa'da ikinci, dünyada 8. sırada bir kapasiteye sahip. Burada her birinizi emeği var" diye konuştu. Devlet dairelerinde o işe girdikten sonra emekli olunduğuna değinen Bakan Yıldız, bu tesiste de karşılıklı güven sayesinde de bunun mümkün olduğunu söyledi. İÇDAŞ'ın yalnızca enerji sektöründe değil demir çelik ve ağır sanayide de damgasını vuran bir şirket olduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, "Çanakkale ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasına girdi. Kendilerini kutluyor başarılar diliyorum. Biga ve Çanakkale'nin dokusu ve yapısı sağlam, insanları tükettiğinden fazlasını üreten bir yapısı var. Bunun örneklerinden birindeyiz. Yine tükettiğinden daha fazla üreten enerji santralleri ile beraber yalnızca bu bölgenin değil Trakya'nın da enerjideki güvenliğinin önemli teminatı olacaktır. Ben bu tesisin Biga'ya, Çanakkale'ye ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Öte yandan, açılış öncesinde helikopterle fabrika üzerinde güvenlik uçuşu yapıldı. Fabrika'da açılış alanına işçiler dahi herkes aranarak girerken, geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Ayrıca, açılış öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız fabrikaya gelerek incelemelerde bulundu.

icdas_acilis.jpg

icdas1.20130318105602.jpg

icdas2.20130318105625.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim