• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İÇDAŞ'a dünya çapında altın madalya

İÇDAŞ'a dünya çapında altın madalya
Hem sanayi faaliyetleriyle, hem de sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası alanda ülkemizin ismini duyuran İÇDAŞ, “sürdürülebilir gelişim” konusunda dünya ikincisi oldu.

 

Hem sanayi faaliyetleriyle, hem de sosyal sorumluluk projeleriyle uluslararası alanda ülkemizin ismini duyuran İÇDAŞ, “sürdürülebilir gelişim” konusunda dünya ikincisi oldu. Ağır sanayi sektörlerinde faaliyet göstermesine rağmen, çevresel duyarlılığı ve sürdürülebilir gelişim konusunda yaptığı çalışmalarla İÇDAŞ, binlerce teknoloji firmasını geride bıraktı. Dünyanın en itibarlı halkla ilişkiler platformlarından LACP (League of American Communications Professionals) Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından her yıl düzenlenen ‘2013 Spotlight Awards’ – ‘2013 Yılı Uluslararası İletişim Ödülleri’nde İÇDAŞ altın madalyaya layık görüldü. 
 
İSO 500’de bu yıl Türkiye’nin en büyük 9’uncu firması olan İÇDAŞ’a ait “Sürdürülebilirlik Raporu”, tüm sektörleri içeren değerlendirmede 100 üzerinden 98 puan aldı.  Ülkemizden dereceye giren tek rapor olarak  "Dünyanın En İyi 2. Sürdürülebilirlik Raporu " seçildi ve altın ödüle layık görüldü.
 
Sürdürülebilirlik raporu, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetişim performans bilgilerinin açıklandığı bir analiz çalışması niteliği taşıyor. Rapor, şirket ve kurumların sürdürülebilirlik performansları ile ilgili bilgileri finansal raporlamaya benzer bir formatta paydaşları ve kamuoyu ile paylaşmasına olanak veren, ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetim performanslarını yansıtan beyanlarıdır. Sistematik bir sürdürülebilirlik raporlaması, anlaşılır açıklamalar ve ölçütlerle karşılaştırılabilir veriler sağlamaktadır. 
 
İÇDAŞ Sürdürülebilirlik Raporu, GRI (Global Reporting Initiative - Küresel Raporlama Rehberi) tarafından onaylanmıştır. GRI, Sürdürülebilirlik Raporlaması Rehberleri geliştirerek sürdürülebilir küresel bir ekonomi için çalışan kâr amacı gütmeyen Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumlarla çalışan uluslararası bir organizasyondur.
 
Dünya çelik sektörünün ilk ‘A’ seviye raporu İÇDAŞ’tan
 
İÇDAŞ, Türkiye’de GRI (Global Reporting Initiative - Küresel Raporlama Rehberi) “A” seviyesinde hazırlanan 5. Sürdürülebilirlik Raporu’nu geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanmıştı. Bu rapor, dünya çelik sektörünün ilk,  fosil yakıt kullanılmasına rağmen; enerji sektörünün de ikinci GRI “A” Seviye raporu olma özelliğini taşıyor.
 
İÇDAŞ, bu ilk sürdürülebilirlik raporu ile 2011-2012 yıllarına ait ekonomik, çevresel ve sosyal performansını yönlendiren faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan etkilerini yönetme konusunda yürüttüğü ölçme, izleme ve iyileştirme çalışmalarını ve bunların sonuçlarını paydaşlarına aktarıyor.
 
Rapor, küresel düzeyde kabul görmüş GRI Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative) G3.1 Sürdürülebilirlik Raporlaması Rehberi, Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Association) Sürdürülebilir Çelik Üretimi Performans Göstergeleri ve Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) Sürdürülebilirlik Performans Standartları baz alınarak hazırlandı.
 
icdas.20131104111931.jpg
 
bekirli-santral-resim.jpg
 
odul_icdas.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim