• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

iCloud şifrenizi unuttuysanız çok geç olmadan öğrenin

iCloud şifrenizi unuttuysanız çok geç olmadan öğrenin
Apple'ın bir sonraki güncelleştirmesi kullanıcıları yakabilir.

Eğer Apple cihazlarınızın iCloud yedekleme şifresini unutursanız, muhtemelen yapılacak güncelleme ile bütün fotoğraf ve rehber erişiminizi kaybedeceksiniz. Apple ve FBI arasındaki gizli savaş şiddetlenerek artarken, şirket  müşterilerinin verilerini güvende tutmak için daha fazla yol arıyor. 

Ancak kendi sunucularında şirket çalışanlarının görevini kötüye kullanma ihtimalini ve bu güvenlik çabalarının yüksek maliyetini göz önünde bulundurarak kullanıcı güvenliği için güncellemelerin kendi sunucuları yerine kullanıcıların cihazlarını etkilemesi ön görülüyor. Apple yöneticileri New York Times ve Financial Times haber sitelerine verdikleri demeçlerde şirketin kullanıcı güvenliğini daha fazla güçlendirecek çalışmalara devam edeceklerini bildirdiler.

Şu anda, yeni iPhone’lar ve iPad’ler “tam disk” şifreleme ile aygıtın içeriğinin tamamını gizleyen bir teknoloji ile donatılmıştır. Kişisel verileri çözmek için tek yol, iki tuş kombinasyonu ile güvenliği doğrulamak olacak. İlki her cihaz ile birlikte oluşturulan benzersiz bir donanım anahtarı ve ikincisi cihazın kullanıcısı tarafından seçilen bir şifre.

Görünüşe göre Apple kendi çalışanlarının bile iCloud verileri verebileceğini düşünüyor. Polis ya da bir başka kişi iCloud verileri için gereken şifreleri Apple şirketinden alsa bile kullanıcının şifrelediği verilere erişemeyecek. Bu da Apple sunucularına erişim için gereken şifreyi unutursanız verilerinizi kaybedeceğiniz anlamına geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim