• BIST 9681.57
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

ICON Yat tasarım yarışması büyülüyor

ICON Yat tasarım yarışması büyülüyor
ICON Yachts’ın tasarım yarışmasının üçüncü katılımcısı olan H2 Yacht Design, 59 metrelik yatın ileri dönük tasarımını ortaya sundu.

ICON Yachts’ın tasarım yarışmasının üçüncü katılımcısı olan H2 Yacht Design, 59 metrelik yatın ileri dönük tasarımını ortaya sundu.

Alman süper yat inşa devi ICON Yachts Erdevicki, Dixon Yacht ve H2 Yacht’dan, Amels tarafından 1973 yılında Alman Denizcilik Ensitüsü için inşa edilmiş 59 metrelik araştırma gemisi HR MS Blommendal’ınn dönüştürülmesi için tasarım yapmalarını istedi. Ancak geminin emekli olan bir serinin ilk gemisi olması nedeniyle istek yerini bir yarışmaya bıraktı.

Tasarım Mürüdü Jonny Horsfield “Yarışmanın H2 takımının bi rçok değişik fikir oluşturmaları için ideal bir şans oldu. Benim gözdem olan bir çok fikir geliştirildi ve ICON’a kendi ihtiyaçlarına en uygun olanını seçmelerini söyledim. ICON tarafından seçilen tasarım bence en yaratıcı olanıydı ve H2’nin müşterisinin farklı birşey bulma umudunu yakalayan bir tasarım olduğuna inanıyorum” dedi. Horsfield seçilen tasarımı “geleneksel araştırma gemisi gövdesine yerleştirilmiş benzersiz bir modern tasarım” olarak adlandırdı.

Yarışma hakkında da konuşan Horsfield “Güçlü görsel kişiliği olan bir tasarım yapmak istedim. Belli bir açı ile eğilmiş köprü üstü camları ön gövde de devan ettirilerek tasarıma özel bir görüntü kattı. Eminim ki tasarımımız bir çok kişinin beğenisini zorlayacak. Kabul ediyorum bu tasarım herkesin zevkine göre değil. Ancak tamamen farklı bir yaklaşımla farklı bir açıdan çözüme ulaşmanın yenileyici bir tarafı olduğunu kabul etmek zorundayım. Çağdaş tasarımımızın yat tasarımını ve yapımını bizim kadar seven bir yat sahibi tarafından beğenileceği tek umudum” dedi.

ICON Yat Tasarım Yarışmasının sonuçları, Antibates yatşovunda ICON Yachts ve Boat International Media’dan katılan jürelerin oyları ile açıklanacak.

h2-design-iconcomp.jpg

İstanbul Haber Ajansı - Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim