• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

ICS, korsanlıkla mücadele adına seslendi

ICS, korsanlıkla mücadele adına seslendi
ICS adına bir açıklama yapan Birleşik Krallık Deniz Ticaret Odası Başkanı ve ICS Yönetim Kurulu üyesi Michael Parker, tüm ülkelerinin ulaştırma bakanlarına seslendi.

ICS, korsanlıkla mücadele adına seslendi

Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) ve Dünya Ulusal Armatörler Birliği adına bir açıklama yapan Birleşik Krallık Deniz Ticaret Odası Başkanı ve ICS Yönetim Kurulu üyesi Michael Parker, Almanya’nın Leipzig kentinde gerçekleştirilen OECD Uluslararası Ulaştırma Forumu’nda tüm dünya ülkelerinin ulaştırma bakanlarına seslendi.

Dünya ticaretinde taşımacılığın yüzde 90’nın deniz yoluyla yapıldığına dikkat çeken Parker, ancak buna rağmen hükümetlerin sektöre gereken önemi vermediğini ve baştan savdığını iddia etti.

Deniz haydutlarının son bir kaç ay içerisinde iyice kontrolden çıktığına vurgu yapan Parker, “Eğer hükümetler, dünya tedarik zincirinin güvenliğini ve etkin bir şekilde sürdürülmesini gerçekten ciddiye alıyorlarsa Hint Okyanusu’nda yaşanan korsan saldırılara karşı daha hassas olmalı ve gerekenleri yapmalıdırlar” dedi.

Yıllık toplantılarını gerçekleştiren Rusya da dahil Avrupa ve Çin dahil ABD ve Asya Ulaştırma Bakanları’na seslenen Parker, Somali’de hala yaklaşık 600 gemi adamının tutulduğunu, gemilerinin kaçırıldığını ve korkunç koşullarda yaşamak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Gemilerin her geçen gün saldırıya uğradığını hatırlatan Parker, uluslararası toplumun Hint okyanusundaki saldırgan çeteler karşısında güçsüz ve iktidarsız kaldığını belirtti.

Hükümetlerin bu durumu çok daha ciddiye alması gerektiğinin altına çizen Parker, Somali için uzun vadeli bir çözüm bulunması gerektiğini ve bunun da yıllar alacağını söyledi. Denizcilik sektörünün dünya ticaretindeki önemine değinen Parker, deniz yoluyla taşımanın vazgeçilmez olduğunu söyledi. Bu nedenle, bütün gemi adamlarının hayatlarını daha fazla riske sormamak için işlerini bırakmadan önce hükümetleri harekete geçmeye çağıran Parker, “Yapılması gereken en acil şey denizlerdeki askeri birliklerin arttırılmasıdır” dedi.

Haber: Şule DÖLEK - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim