• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

ICT Summit Now Bilişim Zirvesi açıldı

ICT Summit Now Bilişim Zirvesi açıldı
Vodafone Türkiye sponsorluğunda üçüncü kez düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi bilişimin bölgesel merkezi olma yolundaki İstanbul’da 9 ülkeden 340 konuşmacı ve 6000 ziyaretçi ağırlanacak.

Vodafone Türkiye sponsorluğunda üçüncü kez düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi bilişimin bölgesel merkezi olma yolundaki İstanbul’da 9 ülkeden 340 konuşmacı ve 6000 ziyaretçi ağırlanacak. Zirvenin açılış gününde konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, Türkiye’nin mobil iletişimde bölgenin doğal lideri konumuna yükselme potansiyeli taşıdığını, bunun gerçekleşebilmesi için sürdürülebilir yatırım ortamının önemli olduğunun altını çizdi.

İnterpromedya tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Bilişim Zirvesi, uluslararası kimliğini güçlendirerek ICT Summit NOW (New Old World) ismiyle Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda üçüncü kez düzenleniyor. “Daha Hiçbir Şey Görmediniz” sloganıyla ilk gününde açılış konuşmalarıyla başlayan zirve, Avrupa, Asya ve Afrika’nın iş ve bilişim liderleri, yerleşimlerin ve kültürlerin beşiği olan bu bölgenin doğal merkezi olan İstanbul’da buluştu.
 
Açılış konuşmaları İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, ATOS Türkiye CEO’su Orhan Akbulut, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, İstanbul Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 2. Başkanı Doç. Dr. Turgut Ayhan Beydoğan tarafından gerçekleştirildi. 
 
24-26 Eylül arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Bilişim Zirvesi’nin ilk gününde açılış oturumunda söz alan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, mobil iletişim teknolojilerinin yarattığı ekonomik ve toplumsal gelişimin altını çizdi. Fernandes, konuşmasında şunları söyledi:
 
“Vodafone Türkiye olarak, üçüncü kez ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’nin ana sponsoru olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl, bilgi ve iletişim teknolojilerinde atılacak bir sonraki adımı konuşmuştuk. Bir yıl içinde Türkiye’de telekomünikasyon sektörü, geçen yıl konuştuğumuz adımları atmaya başladı. Bu yıl, batıdan doğuya kayan ekonomik eksenin, mobil teknolojiler aracılığıyla nasıl bir kalkınma platformuna dönüştüğünü zirvede değerlendireceğiz. Günümüzde batının sanayi üretimi doğuya kayarken, doğunun teknoloji ve inovasyon ihtiyacı artıyor. Eski dünya, mobil teknoloji sayesinde kalkınmanın odağına yerleşiyor. Global gelişimin büyük kısmı Ortadoğu, Asya ve Afrika ülkelerinde yaşanıyor. Bin yıldır batıyla doğu arasında doğal köprü olan Türkiye, bu coğrafyanın merkezini oluşturuyor. Bölgede telekomünikasyon lideri olma vizyonuyla, Türkiye’de düzenlenen ICT Summit NOW 340 konuşmacıyı ve 6000 ziyaretçiyi ağırlayacak.”
 
Sürdürülebilir yatırım ortamı gerekliliğine değinen Jorge Fernandes, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Bugün Türkiye’de 35 milyar dolar ekonomik hacim yaratan bilgi ve iletişim teknolojilerinin, 2017’de 45 milyar dolara, 2020 yılında 160 milyar dolara erişmesi bekleniyor. Bu ivmeyi yakalayabilmek için önemli stratejik adımların atılması gerekiyor. Öncelikle ülkemizde tüketiciden alınan yüzde 25 özel iletişim vergisi sebebiyle yüzde 90’lar seviyesinde kalan mobil penetrasyon oranının, Avrupa’daki seviyeye yani yüzde 130’lar çizgisine erişebilmesi için yatırım iştahını destekleyen yeni bir vergi düzenlemesi gerekiyor. Etkin rekabetin sağlanması için alınacak düzenleyici kararların önemi çok büyük. Vodafone Türkiye olarak kaynakların tüm operatörlerin geçişine izin verecek şekilde yapılandırılması, yurt çapındaki fiber altyapısına regüle edilmiş fiyatla erişim imkanı getirilmesi, büyük kentlerdeki iletişim hizmetlerinden faydalanamayan yörelere de son teknolojinin ulaştırılabilmesi için şart. Son olarak Türkiye’de inovasyonun ve teknoloji üretimine yönelik teşviklerin artması, bu konunun stratejik bir öncelik haline gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ekonomik ve toplumsal odağında yer alma hedefiyle 2023’e ilerleyen ülkemizde faaliyet gösteren Vodafone Türkiye olarak, dünya çapında mobil iletişim hizmetlerini müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz.”
 
img_4047.20130924161458.jpg
 
img_4050.jpg
 
img_4067.jpg
 
img_4074.jpg
 
img_4089.jpg
 
img_4100.jpg
 
img_4100.20130924161600.jpg
 
img_4106.jpg
 
img_4114.jpg
 
img_4117.jpg
 
img_4119.jpg
 
img_4120.jpg
 
img_4121.jpg
 
img_4154.jpg
 
img_4156.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim