• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

ICT Summit NOW hazırlıkları sürüyor

ICT Summit NOW hazırlıkları sürüyor
İnterpromedya’nın bu yıl 13.’sünü düzenlediği Bilişim Zirvesi, en eski kültürlerin ve yerleşimlerin beşiği Avrupa, Asya ve Afrika’nın yeniden dünyanın merkezine oturmasına istinaden bu seneyle birlikte “ICT Summit NOW (New Old World)” adını alıyor.
İnterpromedya’nın bu yıl 13.’sünü düzenlediği Bilişim Zirvesi, en eski kültürlerin ve yerleşimlerin beşiği Avrupa, Asya ve Afrika’nın yeniden dünyanın merkezine oturmasına istinaden bu seneyle birlikte “ICT Summit NOW (New Old World)” adını alıyor. Yepyeni bir logo, çarpıcı bir tema ve iddialı bir yaklaşım ile Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının en büyük bilişim zirvesi olmanın yanı sıra dünyanın da en önemli bilişim zirvelerinden birine dönüşüyor.
 
“Daha hiçbir şey görmediniz!” sloganını sahiplenen zirve, üç kıtanın farklı coğrafya ve kültürlerden iş ve teknoloji liderlerini Vodafone ana sponsorluğunda 24-26 Eylül 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde buluşturacak.
 
En Etkileyici, Yenilikçi Yaklaşımların Vizyoneri: Martha Rogers
 
Müşteri odaklı ilişki yönetimi alanında son 20 yılın en önemli kuramcılarından Martha Rogers, Zirveye ana tema konuşmacısı olarak katılacak. Rogers, Zirve’nin açılış gününde “Dürüstlüğün Önlenemez Yükselişi: Sosyal Medya Çağında Müşteri İlişkileri Yönetimi” başlığı altında bir konuşma yapacak.  Rogers, konuşmasında değişen dünyada markaların müşterilerine nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatacak, güvenilir olabilmenin markalara kazandırdıklarından bahsedecek.
 
Martha Rogers, iş dünyasında yenilikçi yaklaşımlarıyla ünlü, yerleşmiş algıları yıkan bir stratejist olarak tanınıyor. İş ortağı Don Peppers ile yazdığı kitaplar 18 dilde toplam 1 milyondan fazla kopyanın üzerinde satıldı. İkilinin 2005 yılında yazdığı “Müşteriye Dönüş” adlı kitap, Fast Company dergisi tarafından işletme dünyasının gelmiş geçmiş en iyi 25 kitabından biri olarak gösteriliyor. 
 
Teknoloji Vizyoneri; Michel Combes
 
Avrupa telekomünikasyon endüstrisinin en kıdemli isimlerinden biri olan Alcatel Lucent CEO’su Michel Combes, son yirmi yılını France Telecom, GlobeCast, TDF Group ve Vodafone gibi Avrupa iletişim devlerinin en üst düzey yöneticisi olarak geçirmiş, bir teknoloji
vizyoneri. Ana tema konuşmacıları arasında yer alan Combes, “Teknolojik yenilikçiliğin pusulası:Teknolojik Yönelimleri Kullanıcı Beklentileriyle Ehlileştirmek” başlıklı konuşmasında fiber optik ağlar, LTE, N’inci nesil şebekeler, bulut ve diğer yeni teknolojilere değinecek. 
 
Kurumsal Dönüşüm Süreçlerinin Deneyimli Lideri; Robert Shaw
 
Dijital teknolojilere dayanan kurumsal dönüşüm süreçlerinin deneyimli lideri Atos Bluekiwi CEO’su Robert Shaw, 42 ülkede 74,000 çalışana sahip bir teknoloji devinin kurumsal iletişim kültürünü yönetiyor. Ana tema konuşmacıları arasında yer alan Shaw, “Bu işyerine e-posta giremez! Kurum içi etkin iletişim için sosyal ağ temelli işbirliği araçları” başlıklı konuşmasında işyerlerinde hızla çoğalan Y-kuşağı gençlerinin, sosyal medya alışkanlıkları ve kurumların, telefon ve e-postaya dayalı iletişim kültürlerini değiştirmeye değinecek. 
 
Deneyimli Değişim Yönetmeni: Gary Adey
 
Vodafone Global Enterprise Ticari Operasyonlar ve Pazarlama Grup Başkanı Gary Adey, 70’den fazla ülkede, işletmelerin kurumsal kültürlerini mobil teknolojiler tabanlı politikalarla dönüştürmelerine destek veren, deneyimli değişim yönetmeni. Ana tema konuşmacıları arasında yer alan Adey, “İş dünyasında iletişimin geleceği” başlıklı konuşmasında kurumların dünyasında iletişimin anlamlarını yeniden tanımlayacak. 
 
Küresel Bir Yönetici: Ayşegül İldeniz
 
Ana tema konuşmacıları arasında yer alan, Intel’in, aralarında Mısır, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu tam 67 ülkedeki operasyonlarının Başkanı Ayşegül İldeniz, “Sıçrama etkisi: Hızlı, daha hızlı değişmenin dayanılmaz cazibesi” başlıklı konuşmasında hızla gelişen teknolojinin, ülke ekonomilerinde ve iş modellerinde yarattığı değişimin yanı sıra yaşamın her alanında yol açtığı dönüşümlere değinecek.
 
Siber Güvenlik Teknolojisi Lideri: Zachary Lemnios
 
IBM’in bütün faaliyetlerini kapsayan araştırma ve geliştirme stratejilerinin oluşturulması ve
uygulanmasından sorumlu Başkan Yardımcısı Zachary J. Lemnios, ABD Savunma Bakanlığı’nda üç dönem boyunca hem hükümet hem de tüm müttefik ülkelerle ile çalışmış, bir teknoloji lideri. “Siber güvenlikte ‘tepki’den etkin ‘önlem’e geçiş” başlıklı konuşmasında devletlerin ve kurumların siber güvenlik gereksinimleri ve stratejilerine değinecek. 
 
White Hacker: Can Yıldızlı 
 
IntelRAD Ceo’su ve “White Hacker” Can Yıldızlı ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a bağlı Siber Suç Merkezi’nin, istihbarat problemlerinin çözüldüğü uluslararası yarışmasından ülkesine birincilikle döndü. Yıldızlı,”Bir yeraltı seyahat rehberi: Siber dünyanın karanlık yüzüne bir yolculuk” başlıklı konuşmasında Siber suçlular nasıl çalışıyorlar? Taktikleri, kullandıkları yöntemler neler? Kurumlara nasıl sızıyorlar, dosyalardan bilgilerinizi, cebinizden paranızı nasıl çalıyorlar? Konularında detaylar anlatacak. 
 
Dünyaca Ünlü Akademisyen: Prof. Dr. Davut Kavranoğlu
 
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu
dünyaca tanınmış akademik kimliğinin yanında, bilişim teknolojileri alanında Ar-Ge ve üretim odaklı girişimcilik ve yöneticilik deneyimine sahip. Ana tema konuşmacıları arasında yer alan Kavranoğlu, katılımcılara çalışmalarından doğan deneyimlerini aktaracak. 
 
Ana tema konuşmacıları dışında 300’ü aşkın vizyoner konuşmacı ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’nde hakim oldukları konuların gelecek adımları hakkında ipuçları verecek. 
 
Teknolojinin Her Alanından Vizyon Konuları
 
Zirvede alanında uzman, sıra dışı ve vizyoner konuşmacılar, panelistler; Büyük Veri, Bulut Bilişim, Makinelerarası İletişim (M2M), Yapay Zeka ve Biyometri, Ar-Ge ve Teşvikler, e- sağlık/m-sağlık, Telekom, Savunma ve Ulusal Bilgi Güvenliği, Enerji ve Verimlilik, Finans ve Bankacılık, Eğitimde Bilişim, Akıllı Şehir İstanbul, Dijital Yaşam ve Oyun konularını işleyecekler.
 
Başta hükümet ve kamu sektörü temsilcileri olmak üzere, bölgedeki bilişim teknolojileri ürün ve hizmetlerinin sağlayıcı ve kullanıcıları, düzenleyici ve politika belirleyici kurumların yetkilileri, araştırmacılar, akademisyenler ve medya kuruluşlarının temsilcileri, sınırların ötesine geçen bu etkinlikte Türkiye’de bir araya gelerek küresel teknoloji gündeminde söz sahibi olacaklar.
 
Rekor Katılım
 
ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi ismini almadan önce “ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi” ismiyle anılan organizasyon, 2009-2012 dönemi içerisinde ziyaretçi sayısı, her sene artarak toplamda 20000’e yakın kişiye ulaşmış, yerli ve yabancı toplamda 752 basın mensubu zirveyi takip ederken, 1000’e yakın konuşmacı; konferans, forum ve oturumlarda sahne almıştı. Yine aynı dönem içerisinde 400’e yakın sponsor zirveye destek olmuştu.
 
Toplam 28 bakanlık, resmi kuruluş ve STK desteğiyle düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi’13’te bu yıl; 22 ayrı konudaki konferans ve forumlar içinde 117 panel ve sunum gerçekleşirken, 6 binin üzerinde katılımcı hedefleniyor. 
 
Zirve detaylar, tüm konuşmacılar, konular ve online kayıt bilgilerine www.ictsummitnow.com üzerinden de ulaşılabilir.
 
ana-tema-konusmacilar.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim