• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

IDC’den TAV Bilişim’e 3 ödül

IDC’den TAV Bilişim’e 3 ödül
Uluslararası bilişim profesyonellerini ağırlayan IDC Türkiye CIO Zirvesi 2015’te TAV Havalimanları Holding CIO’su ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran “Türkiye’nin en iyi CIO’su” seçildi. Zirvede, TAV Bilişim ayrıca S

Bilişim teknolojilerinin gelişimini inceleyen ve şirketlerin pazar paylarını açıklayan ABD merkezli market araştırmaları şirketi IDC (International Data Corporation) tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen “IDC Türkiye CIO Zirvesi 2015”te TAV Havalimanları Holding CIO’su ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Medine Havalimanı BT ve Havacılık Sistemleri Projesi” ile “En iyi CIO” ünvanı aldı. Aynı projeyle TAV Bilişim Hizmetleri “En iyi IT yönetim projesi” ve “En iyi değişim yönetimi projesi” kategorilerinde de ödüle layık görüldü.

TAV Havalimanları Holding CIO’su ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Üç kıtada, 29 havalimanı ve 21 farklı şirkete hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri olarak Mart 2013’de başladığımız ve 2 yıl sonra tamamladığımız “Medine Havalimanı BT ve Havacılık Sistemleri Projesi” ile üç farklı kategoride ödüllendirilmekten gurur duyuyoruz. Ödüllerin anlamı, bilişim dünyasının nabzını tutan IDC tarafından verilmesi dolayısıyla bizim için daha da büyük. İnovasyon gücümüzün ve bilgi birikimimizin kullanıldığı havalimanı bilişim projelerinin önemli bir örneği olan Medine Havalimanı, uçtan uca havalimanı tasarımı, kurulumu ve devreye alınması ile ilgili tüm bilişim alt yapısının yönetilmesini kapsıyor. Projemizde sadece teknik alt yapı hizmeti kurmakla kalmayıp, sonrasında operasyonu da yöneterek, coğrafi, kültürel ve beşeri farklılıklar özelinde proje ekibinin motivasyonunu ve koordinasyonunu da sağlıyoruz. TAV Bilişim mühendisleri tarafından yazılan ve geliştirilen ondan fazla havacılık sistemi uygulamasının kullanıldığı havalimanında, SLOT ve CAFI (Catch Actual Flight Information-Gerçek Zamanlı Uçuş Bilgilerinin Yakalanması) ürünlerimiz birer başarı hikâyesine dönüştü. Uçakların hava sahalarında radar ile otomatik olarak isminin tanımlanıp, ilgili havalimanıyla paylaşılmasını sağlayan CAFI’yi, patentli ürünümüz olarak gelecek yıllarda farklı havalimanlarında da kullanmak istiyoruz. Bunun yanı sıra kurduğumuz SLOT ürünümüz sayesinde Medine Havalimanı’nda özellikle Hac döneminde yaşanan sezonluk yoğunluk en iyi şekilde yönetilebilecek. Yönettiğimiz projelerle kazandığımız tecrübeleri yine sektörümüze fayda yaratmakta kullanacağız. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, daha nice başarılı projelere birlikte imza atabilmeyi diliyorum” dedi.

Altı kategoride yılın en iyilerinin seçildiği zirvede aynı zamanda, bilişim teknolojileri üst yöneticileri, CIO’lar ve bilişim teknolojileri profesyonelleri bir araya gelerek reel iş yaşamındaki teknoloji odaklı görüş ve deneyimlerini paylaşıyor, yeniliklere ve fırsatlara açık buluşmalar gerçekleştiriyor.

TAV Bilişim Hizmetleri hakkında

TAV Havalimanları Holding’in önemli iştiraklerinden olan TAV Bilişim Hizmetleri, havacılık sektöründe yazılım ve donanım anlamında önemli bir marka olarak yerel ve global havalimanı hizmetleri ile çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyor. Havalimanlarında kullanılan farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunan TAV Bilişim Hizmetleri, üç kıtada, 29 havalimanına ve 21 farklı şirkete hizmet veriyor. Havacılık sektörü ve teknoloji çözümleri konusunda profesyonel kadrosuyla hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri, karmaşık havalimanı operasyonlarının düzenli şekilde yönetimini sağlayıp, bilgi birikimini kullanarak yeni ürünler geliştiriyor. Şirketin geliştirdiği ürünler arasında AODB (Airport Operational Database), IB (Information Broker), FIDS (Flight Information Display System), RMS (Resource Management System), CDM (Collaborative Decision Making), SCMS (Slot Coordination and Management System), PIS (Passenger Information System), SIPA (IATA Type-B Message Parser), TAV Mobile Applications, VIP/ CIP Operation and Reservation Suite, MIS (Management Information System), IMS (Infrastructure Monitoring System), SHRIKE (Systems and Infrastructure Monitoring and Management System), SmartZone (Indoor Geo-positioning and Proximity Marketing System) yer alıyor. TAV Bilişim Hizmetleri; Veri Depolama, UNIX ve Veritabanı Danışmanlık Hizmetleri, Sistem ve Altyapı Servisleri, Bilgi Teknolojileri ve Havacılık Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri ve Kurumsal Kaynak Planlama Danışmanlık Hizmetleri alanlarında da hizmet veriyor. TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen anahtar teslim çözümler, TAV Havalimanları tarafından işletilen; Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya, Milas-Bodrum; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Gürcistan’da Tiflis ve Batum ile Tunus’da Monastir ve Enfidha-Hammamet Havalimanları’nda kullanılıyor. Yine bu havalimanlarında bilişim ve telekomünikasyon alt yapılarının ITIL uyumlu olarak 7/24 işletimi ve desteği TAV Bilişim Hizmetleri tarafından sağlanıyor. Ayrıca Türkiye’de Batman, Erzincan, Gaziantep, Kocaeli, Van, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri; Suudi Arabistan’da Riyad, Dammam ve Medine Havalimanları’nda da TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen havacılık uygulamaları tercih ediliyor. Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim Hizmetleri, en son Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de yapımı süren Midfield Terminal Binası’nın altyapı ihalesini kazandı. TAV Bilişim Hizmetleri ISO 9001 Kalite Yonetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına da sahip bulunuyor.

TAV Havalimanları hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda operasyon yönetiyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2014’de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 743 bin uçak seferine ve yaklaşık 95 milyon yolcuya hizmet sundu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim