• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İDO şarap taşıyan yolcuyu engelledi

İDO şarap taşıyan yolcuyu engelledi
Kabataş’tan Burgazada’ya gitmek isteyen bir kadının, çantasında şaraplar bulunduğu gerekçesiyle İDO görevlileri tarafından engellendiği öne sürüldü.

İstanbul’da Adalar’a 4 şarap şişesi götürmek isteyen bir kadının, İDO görevlileri tarafından engellendiği iddia edildi. “İçki kısıtlaması yok” diyen İDO, olay nedeniyle yolcudan özür diledi.

Kabataş’tan Burgazada’ya gitmek isteyen Ceren Sungu isimli kadının, çantasında şaraplar bulunduğu gerekçesiyle İDO görevlileri tarafından engellendiği öne sürüldü.

Ünlü gurme Vedat Milor, olayı Milliyet gazetesindeki köşesine taşıdı.

Yasağa tepki gösteren Vedat Milor, şöyle dedi: "Ceren Sungu, Kabataş’tan deniz otobüsüne binip adaya benim evime geliyor. Yanında dört şarap taşıyor. İDO’dan içeri almıyorlar şarap var diye. Üstelik de oradaki görevli kızcağıza bağırıp onu azarlıyor.

Suudi Arabistan ya da İran’da mıyız kardeşim? Yasak mı evine şarap götürmek? İsteyen İstanbul’da alışveriş yapıp dönüşte evine yiyecek-içecek götüremez mi? Büyükşehir, İDO’yu yeni sahiplerinden daha iyi yönetiyordu.”

İDO’DAN ÖZÜR

İDO’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, alkollü içkilerin taşınması konusunda herhangi bir yasak bulunmadığı bildirildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldığı vurgulanan açıklamada, söz konusu yolcudan da özür dilendi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Adalar’a gitmek üzere İDO Kabataş Deniz Otobüsü İskelesi’ne gelen bir yolcumuzun, yanında bulunan dört şişe şarapla gemiye binmesine bir güvenlik görevlisince izin verilmediğine ilişkin haberler kamuoyuna yansımıştır.

İDO’nun alkollü içkilerin kapalı şişelerinde taşınmasıyla ilgili kısıtlayıcı bir düzenlemesi bulunmamaktadır.

Söz konusu haberle ilgili araştırma başlatılmış olup, güvenlik görevlisinin tutumu güvenlik amirliğimiz tarafından incelenmektedir. Yaşanan bu olay nedeniyle mağdur olan yolcumuzdan özür dileriz.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim