• BIST 9524.59
  • Altın 2493.927
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.728
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İDO ve İGDAŞ kaynakları ulaşıma gidecek

İDO ve İGDAŞ kaynakları ulaşıma gidecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP Grubu’nun İDO’nun özelleştirilmesiyle ilgili genel görüşme açılmasını isteyen önergesini görüştü.

İDO ve İGDAŞ kaynakları ulaşıma gidecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP Grubu’nun İDO’nun özelleştirilmesiyle ilgili genel görüşme açılmasını isteyen önergesini görüştü.

İDO’nun özelleştirilmesiyle ilgili ‘Genel Görüşme’ açılması talebini değerlendiren Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, “Başkanımız Kadir Topbaş bu kaynağın ulaşım ve deprem dönüşümü için kullanılacağını açıkladı. Biz de AK Parti Grubu olarak Başkanımızın sözlerinin dimdik yanındayız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP Grubu’nun İDO’nun özelleştirilmesiyle ilgili genel görüşme açılmasını isteyen önergesini görüştü. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda CHP Grubu adına konuşan İBB Meclis Üyesi Bülent Soylan, İDO’nun satışının kanuna aykırı olduğunu belirterek özelleştirmeyle ilgili Genel Görüşme açılması için yazılı önerge verdi.

“Şehir Hatları’nın belediyede kalması halkımızın arzusu”

Konuyla ilgili söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, İDO ve İGDAŞ’ın özelleştirilmesiyle ilgili detaylı görüşmelerin geçtiğimiz aylarda Belediye Meclisi’nde yapıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu;

“Buradaki konuşmalar Meclisimize bir şey izah etmek değil, basına servis etmek için yapılıyor. Sorun yok, tabi ki basın bizim burada konuştuğumuz şeylerden haberdar edilmelidir. Ancak, İDO ve Şehir Hatları’nın özelleştirilmesiyle alakalı olarak geçen ay burada saatlerce görüşüldü ve arkadaşlar sanki kötü bir şey yapılmış gibi özelleştirme konusunu mahkemeye taşıyacaklarını söylediler. Şehir Hatları ihalesinde ise; ‘katılımcılık şartının sağlanmamış olması, resmi gazetede yayınlanmamış olması’ iddialarıyla sanki şirketimiz bir yere peşkeş çekilmiş gibi konuşuyorlar. İDO'nun özelleştirme kararı alınırken, şehir içi deniz ulaşımını sağlayan, İstanbulumuzun sembolü Şehir Hatları vapurları bunun dışında tutulmuştur. Çünkü, alternatifi yok ve halkımız bunlardan faydalanmak zorundadır. Şehir Hatları vapurlarının özelleştirme dışında tutularak ayrı bir şirket şeklinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesinde tutulması, herhalde bütün Meclis Üyelerimizin ve vatandaşlarımızın zaten ortak talebidir.”

İhalelerin nerde yayınlanacağını mevzuat belirliyor

Vapurların işletilmesi ve iskelelerin kullanılması ihalesine sadece yeni kurulan Şehir Hatları A.Ş.’nin katılarak ihaleyi aldığını vurgulayan Ergün Turan, ihalenin kanunla belirlenen muhammen bedeli düşük olduğu için Resmi Gazete yerine Basın İlan Kurumu’nun belirlediği gazetelerde yayınlandığını vurguladı. Turan, “Kamu kurumlarında eğer bir ihalenin Resmi Gazete’ye verilmesi gerekirse verilir. İhale kapsam itibariyle Basın İlan Kurumu’nca yayınlanması gerekiyorsa oraya gönderilir. Kurum bu ilanı sizin öngördüğünüz değil, kendi belirlediği gazetelerde yayınlar” diye konuştu.

Şehir Hatları vapurlarının ihalesinin ilgili yasalara göre yapılmış bir ihale olduğunu ve ihaleyi de yüzde yüzü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, yani İstanbullulara ait Şehir Hatları A.Ş.'nin aldığını kaydeden Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Özelleştirmeler İstanbul’un ulaşım ve dönüşümüne katkı sağlayacak

“CHP’li arkadaşlar, ‘Bu ihalede katılımcılık şartı sağlansaydı da Şehir Hatları yerine büyük bir holding ihaleye girip kazansaydı’ mı diyor? Öngördüğünüz bu mudur? Yapılmak istenen şey şudur; CHP iktidara gelme arzusunda bir partidir. Bunun için de AK Parti olarak yönettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yurtiçi ve yurtdışında başarılı olmasına sevinmiyorlar. Tek bir şeye kilitlenmişler ve ‘her ne olursa olsun iktidara gelelim’ hırsına bürünmüşler. İDO’nun ve İGDAŞ’ın özelleştirme sürecini geçtiğimiz aylarda bu mecliste saatlerce tartıştık. Biz o zaman net bir şekilde bunların halkın malı olduğunu ve özeleştirilerek elde edilecek kaynağın İstanbul için yatırıma dönüştürüleceğini söyledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş da bu kaynağın ulaşım ve deprem dönüşümü ile ilgili yatırımlarda kullanılacağını çok değişik platformlarda söyledi. Biz de AK Parti Grubu olarak Sayın Başkanımızın bu sözlerinin dimdik yanındayız.”

İDO’nun ve İGDAŞ’ın özelleştirilmesinden bahsedilirken AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimindeki bu iki şirketin önemli ödüller aldığından, İDO’nun bir kamu kuruluşu olmasına rağmen birçok özel şirketle rekabet ederek Ulusal Kalite Büyük Ödülü’ne layık görüldüğünden hiç bahsedilmediğine işaret eden Turan, sözlerini şöyle tamamladı;

“CHP’li Arkadaşlarımız, ‘İDO ve İGDAŞ satılmasın. İstanbul yatırım almasın. Ne pahasına olursa olsun AK Parti millete iyi hizmet götürmeyerek başarısız olsun’ diye düşünüyorlar. Halkımız ve halkın temsilcisi olarak bizler böyle basit düşünceleri dikkate almayız. İDO’nun özelleştirilmesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeterince tartışılmıştır ve satıştan hemen önce yine bu meclisin onayına müracaat edilecektir.” Toplantıda konuşmaların ardından, İDO’nun özelleştirilmesiyle ilgili ‘Genel Görüşme’ açılmasına yönelik önerge Meclis Üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim