• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İDO yeni sabit fiyatları listesini açıkladı

İDO yeni sabit fiyatları listesini açıkladı
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), dış hatlarda uygulamakta olduğu bilet fiyatlarını yolcularından gelen talepler doğrultusunda sadeleştirme kararı aldı. İşte İDO'nun yeni fiyatları:

İDO'nun, yaz tarifesi süresince uygulanacak yeni fiyatları yarından itibaren geçerli olacak.

İDO Yönetim Kurulu Murahhas Azası Önder Sezgi, yaptığı yazılı açıklamada, kararın, İDO'nun dış hatlarda uyguladığı esnek fiyatlandırmanın karmaşıklığa ve yüksek fiyatlara yol açtığı yönünde yolculardan gelen eleştiriler üzerine alındığını belirtti. 

Sistemi sadeleştirecek ve daha rahat anlaşılır hale getirecek düzenlemelere gidildiğini vurgulayan Sezgi, şu bilgileri paylaştı:

''Yolcu ve araç taşımacılığında her biri üçer ayrı fiyat içeren sınıfların sayısını 5'ten 3'e indirecek ve her sınıfta sadece tek bir fiyat yer alacak şekilde önemli bir basitleştirmeye gidiyoruz. Ayrıca, yine yolcularımızdan gelen talepler doğrultusunda araç ve şoför için ayrı ayrı bilet düzenlenmesi uygulamasına son verme kararı aldık. Bununla ilgili teknik çalışmalar tamamlandığında araç ve şoför için yine tek bilet düzenliyor olacağız.''

Sezgi, yaz sezonunun sonuna kadar geçerli olacak düzenlemelerle, Ocak 2011'den bu yana yakıt maliyetindeki yüzde 60'lık, enflasyondaki yüzde 13'lük ve kurdaki yüzde 20'lik artışla birlikte İDO'nun toplam maliyetlerinin yüzde 34 oranında artmış olmasına rağmen, yolculara, maliyetlerdeki bu artışın sadece bir kısmını yansıtan, sade, anlaşılır, kullanım kolaylığı olan bir fiyat sistemi sunduklarını kaydetti. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim