• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İDO'dan "Gazi Eylemi" açıklaması

İDO'dan "Gazi Eylemi" açıklaması
HAS Parti Bursa İl Teşkilatı üyesi bir grup, Güzelyalı İskelesi önünde, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) fiyat politikasını protesto etti.

İDO'dan "Gazi Eylemi" açıklaması

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş., Bursa'da Has Partililerin gazi ve şehit yakınlarından ücret alınması ile ilgili olarak düzenlediği protesto eylemiyle ilgili bir açıklama yaptı. İDO'nun açıklaması aynen şöyle:

"İDO'da tüm gazi ve şehit yakınları şehir içi yolculuklarını ücretsiz olarak yapmaktadır. Dış hat seyahatlerinde ise yüzde 50 indirimden faydalanmaktadırlar. Gazi ve şehit yakınlarımıza havayolları ve karayollarında ücretsiz geçiş imkanı verilmemekte, bazılarında ise indirim oranları yüzde 20 yi geçmemektedir."

Bursa'da protesto eylemi

Bu arada HAS Parti Bursa İl Teşkilatı üyesi bir grup, Güzelyalı İskelesi önünde, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) fiyat politikasını protesto etti.

HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Güzelyalı İskelesi önünde düzenlenen protesto gösterisinde yaptığı açıklamada, İDO'nun fiyat politikasını eleştirdi.

"İDO'nun satışından önce ücret alınmayan gazilerden ve şehit yakınlarından şu anda ücret alınmaktadır" diyen Mollasalih, "Üstelik, taşıma ücretlerine neredeyse yüzde 100 zam yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

Özellikle Bursa, Yalova ve Balıkesir gibi kentlerin İstanbul'a en kısa bağlantısı olan İDO hatlarında devletin bir tavan fiyat uygulaması getirmesi gerektiğini savunan Mollasalih, şöyle konuştu:

"Tatilcilerin, öğrencilerin ve iş sahiplerinin çok sık kullandığı bu hatlar, ne yazık ki keyifli bir yolculuktan hayatı zorlaştıran seyahatlere dönüşmüştür. Çiftçiler bile ötv'siz mazot kullanamazken İDO kullanıyor. Bu avantajını vatandaşa yansıtmadığı gibi tedarikçilerine de kolaylık sağlamıyor. Hizmet bedeli altında ekstra ücretler talep ediliyor. Bu da Rekabet Kanunu'na aykırıdır. İDO'nun bu ayrıcalıklarına rağmen vatandaşı bu kadar mağdur etmesi kabul edilemez. İDO, imtiyazlarını ve Tekel olmasının avantajını kötüye kullanıyor."

Protestoda grup üyeleri, iskele önünde İDO'nun fiyat politikasını eleştiren bir tiyatro gösterisi sergiledi. Protesto gösterisinin eş zamanlı olarak İstanbul Yenikapı Feribot İskelesi'nde de yapıldığı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim