• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İDO'dan 'ihmal' iddialarına yanıt geldi

İDO'dan 'ihmal' iddialarına yanıt geldi
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. Basın Müşavirliği, 15 Mart'ta meydana gelen ve 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın ölümüne neden olan deniz kazası ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. Basın Müşavirliği, 15 Mart'ta meyadana gelen ve 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın ölümüne neden olan deniz kazası ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı.

İDO A.Ş. Basın Müşavirliği imzasıyla yapılan açıklama aynen şöyle;

"İDO’ da Denizci Personelin Çalışma Sistemi

Şirketimize ait arabalı vapurlarımızda Deniz iş kanunun ilgili maddesine uygun olarak günde 8 saat hafta da 48 saat ve 1 gün hafta tatili prensibine uygun çalışma sistemi oluşturulmuştur.

Denizcilik sektörümüzdeki iş gücünün şirketimize göstermiş olduğu yoğun talep, şirketimizin personelin sosyal hak ve güvencelerinde ki hassasiyetini net bir şekilde göstermektedir. İstihdam noktasındaki göstermiş olduğumuz hassasiyet yakın tarihte Capital Dergisi’nde övgü ile bahsedilmiş ve en çok istihdam sağlayan ilk 3 şirketten biri olmasıyla ödüle layık görülmüştür.

Gemilerdeki personel sayısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı geminin tonajı, makine gücü ve çalışma sahası v.s. gibi parametreleri değerlendirerek gemilerin asgari kaç kişiyle donatılacağını belirler. Her gemi için gemi adamı donatımında asgari emniyet belgesi düzenler. Gemilerimizde düzenlenen bu belgelerde belirtilen sayıya göre donatılmaktadır. Belirtilen gemimizde de gemi adamı donatımı idarenin vermiş olduğu asgari emniyet belgesi sayısına göre donatılmıştır. Ayrıca yolcu taleplerinin arttığı yaz sezonlarında personel sayısı asgari emniyet belgesinde belirtilen sayı üzerine çıkmaktadır.

Araba vapurlarında halat kullanımı

Şirketimizin misyonunda ilk sırada yolcularımızın can ve mal emniyeti yer almaktadır. Bu hedefe ulaşabilmek amacı ile iç denetçilerimizin yaptığı kontrollere ilave uluslararası geçerliliği olan dış denetçiler tarafından da düzenli denetlenmektedir. Bu bağlamda şirketimiz bütün zorunlu belgelere sahip olduğu gibi Ulusal kalite büyük ödülüne layık görülmüş bir şirkettir.

Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular hattında çalışmakta olan araba vapurları hızlı yükleme/boşaltma yapmalarından dolayı fribord yükseklikleri hızlı olarak değişmektedir. Bu durum halatların üzerinde ani kuvvetlerin oluşmasına ve çevredeki geçen gemilerin de dalgalarının oluşturduğu ilave yüklerle kesilmesine, yolcuların zarar görmesine ve geminin istemsiz hareketi gibi yüksek riskler oluşturacaktır.

Gemilerimizde halihazırda arabalı vapurlarımızın ilk çalışmaya başladığı tarihten beri uygulanmakta olan makine gücü ve dümen etkisi ile rıhtıma halat vermeden kaptan kontrolünde optimum makine gücü ile sahil rampasına yaslayarak yükleme/boşaltma operasyonları yapılmaktadır."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim