• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

İDO'dan, yarıyıl tatili için ek seferler ve indirim

İDO'dan, yarıyıl tatili için ek seferler ve indirim
İDO bugün başlayacak yarıyıl tatili için yoğunluğunu karşılayabilmek için deniz otobüsü seferlerinde 10, hızlı feribot seferlerinde 6, toplam 16 ek sefer düzenleyeceğini ve fiyatlarında çok indirimli olduğunu açıkladı.

İDO bu sene yarıyıl tatili döneminde, ek seferlerle birlikte, deniz otobüsü ve hızlı feribot dış hatlarında yaklaşık 600 bin kişilik yolcu ve 100 bin araç kapasitesi sunuyor. Yoğunluğu karşılayabilmek için deniz otobüsü seferlerinde 10, hızlı feribot seferlerinde 6, toplam 16 ek sefer açıklayan İDO, Pendik-Yalova hızlı feribot hattında 5 TL’den başlayan yolcu ve 19 TL’den başlayan araç fiyatlarıyla ekonomik açıdan da çok avantajlı. Sömestr tatilinde yoğunluğun en fazla hissedileceği Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında da indirim var.

İDO, 22 Ocak 2016 Cuma günü başlayacak ve 7 Şubat 2016 Pazar gününe kadar devam edecek yarıyıl tatil döneminde, yolcularına eksiksiz hizmet verebilmek, özellikle tatilin başlangıç ve bitiş tarihlerinde seyahate çıkacak ailelerin oluşturacağı yoğunluğu karşılayabilmek için ek tedbirler aldı, yeni seferler açıkladı. 

Yolcularının güvenli, rahat, hızlı ve avantajlı seyahatini düşünen İDO, deniz otobüsü ve hızlı feribot tüm dış hat seferlerinde, bu süre zarfında yaklaşık 600.000 yolcu ve 100.000 araç kapasitesi sunuyor. 

16 ek seferle, toplam sefer sayısı 1.090’a çıktı

İDO’nun dış hat hizmeti sunduğu 5 deniz otobüsü hattı ile 4 hızlı feribot hattında, 22 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında 1.074 tarifeli seferi var. Oluşacak yoğunluğu düşünen İDO, bu seferlerine ek olarak dış hat deniz otobüsü seferlerinde 10, hızlı feribot seferlerinde 6 ek sefer açıkladı ve böylece toplam sefer sayısını da 1.090’a çıkardı.

İDO’nun ek sefer açıkladığı hatları şöyle: Yenikapı-Yalova arasında 4 ek deniz otobüsü seferi; Kadıköy-Yenikapı-Armutlu-T.K. Armutlu-Bursa deniz otobüsü hattında 3 ek sefer; Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü hattında 2 ek sefer; Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattında 1 ek sefer ve Pendik-Yalova hızlı feribot hattında 6 ek sefer.

Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında indirim var 

İDO, Marmara’nın iki yakası arasındaki seyahatlerin en yoğun noktalarından biri olan ve sömestr tatili döneminde yoğunluğun arttığı Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında, yüzleri güldüren indirim kampanyasını devam ettiriyor. 

Yarıyıl tatili boyunca da geçerli olacak indirim kampanyası kapsamında, İDO, Eskihisar-Topçular arasında otomobil ve otomobil ruhsatlı binek araçların tek yönlü geçiş ücretlerini 60 TL’den 50 TL’ye, gidiş-dönüş  geçiş ücretlerini ise 110 TL’den 90 TL’ye indirdi. İndirim kampanyasından sadece otomobiller değil, otobüsten kamyona, midibüsten motosiklete bütün diğer araç tipleri de farklı oranlarda faydalanmaya devam ediyor.

Tüm dış hatlarda çok avantajlı fiyatlar var

İDO, Marmara’nın iki yakası arasındaki yolculuklarda büyük rağbet gören deniz otobüsü ve hızlı feribot dış hatlarında çok uygun fiyattan bilet satışlarını da sürdürüyor. İDO’nun hem yolcu hem araç taşımacılığına uygun hızlı feribotlarında, Pendik-Yalova hattında 5 TL’den başlayan yolcu, 19 TL’den başlayan araç fiyatlarıyla büyük bir avantaj sunuluyor. 

Ayrıca İDO, Yenikapı-Yalova hızlı feribot hattında 10 TL’den başlayan yolcu, 49 TL’den başlayan araç; Yenikapı-Bursa hızlı feribot hattında 13 TL’den başlayan yolcu, 69 TL’den başlayan araç ve Yenikapı-Bandırma hızlı feribot hattında 29 TL’den başlayan yolcu, 109 TL’den başlayan araç fiyatları sunuyor.

İDO’nun sadece yolcu taşımacılığı gerçekleştirdiği deniz otobüsü hatlarında ise, Kartal-Yalova hattında 5 TL, Kadıköy-Yenikapı-Bursa hattında 13 TL, Kadıköy-Yenikapı-Armutlu-T.K. Armutlu-Bursa hattında yine 13 TL ve Bostancı-Yenikapı-Bandırma hattında 29 TL’lik çok hesaplı bilet fiyatları var.

Yarıyıl tatilinde Bursa Uludağ’a, Marmara ölçeğindeki diğer tatil yörelerine, Marmara üzerinden Ege, Akdeniz ve diğer bölgelere gidecek tüm yolcular, İDO ile konforlu, hızlı ve avantajlı seyahatin keyfini yaşayacak.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim