• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İDO'nun ihalesi için yarış şimdiden kızıştı

İDO'nun ihalesi için yarış şimdiden kızıştı
İDO’da yarış şimdiden kızıştı. İhaleye dünya devlerinin de bulunduğu 11 şirket ve konsorsiyum şimdiden adını yazdırdı. Son teklif tarihi 31 Mart olan İDO’da yarış şimdiden kızıştı.

İDO'nun ihalesi için 11 şirket ve konsorsiyum devrede

İDO’da yarış şimdiden kızıştı. İhaleye dünya devlerinin de bulunduğu 11 şirket ve konsorsiyum şimdiden adını yazdırdı. Son teklif tarihi 31 Mart olan İDO’da yarış şimdiden kızıştı.

İhaleye dünya devlerinin de bulunduğu 11 şirket ve konsorsiyum şimdiden adını yazdırdı. İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (İDO) satışına yatırımcının ilgisi yoğun. İDO’nun, Türk Telekom ve TTNET işbirliği ile dünyada ilk kez uygulanan ‘OnSealine’ projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili tören sonrası soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Ciddi bir ilgi var. Bugüne kadar 11 şirket veya konsorsiyum şartname aldı. Birçoğu bilgi odasına girdi. Aralarında büyük firmalar da var. İDO ciddi bir kuruluş, beklenti yüksek olduğu için ciddi ilgi var” dedi. İhalede yerli şartı arandığını belirten Topbaş “Yüzde 10 yasa gereği bize kalacak. Çok ciddi olanlar var ama ileride kendisini belli edecekler de çıkabilir. İDO, dünyada 100 milyonun üzerinde yıllık hareketi olan bir işletme” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK İKİ ŞİRKETTEN BİRİSİYİZ

Yük ve yolcu taşımacılığında dünyanın en büyük feribot şirketi Stena’nın talip olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Topbaş “Firma ismi veremem. Bir fırsat tabii ki, İDO önemli bir imkan” dedi. Topbaş, İDO’dan gelecek paranın tamanının ulaşımla ilgili sorunlara harcanacağını kaydetti. Törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise İDO’da bilgilendirme sürecinin devam ettiğini belirterek “Bu aşamada şartları sağlayan herkes bilgi odasına girip incelemede bulunabilir. İhale tarihi gelir, belli olur o zaman şeffaf bir şekilde bunu İstanbullularla paylaşırız. Bu konudaki çalışma devam ediyor. Şimdi o gelmiş bu gelmiş demenin bir anlamı yok” dedi. İhalede son teklif verme tarihi 31 Mart’a kadar ilginin artması bekleniyor. Son tekliflerin kapalı zarfla alınmasının ardından açık artırma yapılacak. İDO’ya bir süre önce Rhea Girişim Sermayesi ile Yunanistan’ın Nel Lines şirketi, talip olmak için ‘İDO Marmara Ege’ konsorsiyumunu oluşturmuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim