• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

İDO'nun ihalesi yeni yılda yapılacak

İDO'nun ihalesi yeni yılda yapılacak
Dünyanın en büyük deniz ulaşımı şirketi İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) özelleştirme süreci şehir hattı ile ilgili sorunlar yüzünden durdurulmuştu.

İDO İHALESİ YENİ YILDA YAPILACAK

Dünyanın en büyük deniz ulaşımı şirketi İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) özelleştirme süreci şehir hattı ile ilgili sorunlar yüzünden durdurulmuştu.

İDO'nun özelleştirme konusunda danışmanlığını yapan firma, ulaşım devinin halka arzı yerine blok olarak satılmasını istiyor. Şirketin halka arzının getireceği gelirin direkt satışa oranla daha az olacağını öne süren danışman firma, İDO'ya teklif vermeden incelemek isteyen konsorsiyum yetkililerine direkt satış konusunda bilgiler veriyor. Konuyla ilgili Zaman'a açıklamalarda bulunan Finansbank Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Saruhan Doğan, İDO'nun en yüksek piyasa değeri ile özelleştirilmesi için blok satışın gerçekleşmesi gerektiğini belirterek "Halka arz konusu yatırımcıları çekmek için tercih edilen bir yöntem değil. Bize gelen yatırımcılara çalışmaları direkt satış olarak anlatıyoruz." dedi. Kasım başında özelleştirme ile ilgilenen şirketlere ihale daveti gönderileceğini belirten Doğan, "Davetin ardından yatırımcılara şirketi incelemek için yaklaşık 1 aylık bir süre tanıyacağız. İlgili şirketler arasında yabancı yatırımcılar da bulunuyor. Yabancıların 15 Aralık'tan itibaren tatilde olduğunu düşünürsek ihale yeni yılda yapılacak." dedi.

İhaleye katılma niyeti olanlar arasında denizcilik şirketlerinin yanı sıra stratejik yatırımcılar, özel girişim sermayeleri ve altyapı şirketleri bulunuyor. İDO'nun satışı ile ilgili çalışmaların başlamasından bu yana geçen 4 aylık sürede 20 şirketin ayrıntılı bilgi aldığını belirten Doğan, "İDO ile ilgilenen, yüksek fiyatlarla şirketi almak istiyorum diyen 3 konsorsiyum olursa çok ciddi bir ihale geçiririz. Bugüne kadar bize başvuran 20 şirketten 10'unun ciddi anlamda İDO'yu almaya talip olduğunu görüyoruz." diye konuştu. Avrupa ve Amerika menşeli deniz işletme şirketleri de İDO'nun yapısı, mali durumu ve sahip olduğu ekonomik değeri öğrenmek için İstanbul'a ekip gönderdi.

Kaynak:Yasin Kılıç-Zaman

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim