• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İETT Akademi törenle hizmete başladı

İETT Akademi törenle hizmete başladı
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İETT şoförleri ile Özel Halk Otobüsü şoförlerine teorik ve pratik eğitim verecek olan İETT Akademi'yi hizmete açtı.

İETT'nin Kâğıthane’deki garajında gerçekleşen açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci, Dr. Maşuk Mete, Dr. Hasan Özçelik, İBB İştirakleri'nin Genel Müdürleri,TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, TÖHOB Genel Sekreteri Onur Orhon, Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançin Kitapçı, İSTKA Temsilcileri, daire başkanları ve birim müdürleri katıldı.

“Ulaşım ne kadar kaliteliyse, insan kendini o kadar mutlu hisseder”

İstanbul'da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla sürekli bir eğitim merkezi olacak İETT Akademi’nin açılında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Ulaşım ne kadar iyiyse, verimliyse, süratliyse, kaliteliyse, güvenliyse neticede şehir halkı, şehir insanı da kendini o kadar mutlu hisseder. Ulaşım alt yapısı mükemmelleştirmişse; bir yerden bir yere kısa süre içerisinde güvenli vasıtalarla gerçekleştirebilmek bir şehir halkının mutluluğunun en önemli göstergelerinden birisidir.” Şeklinde konuştu.

“İstanbul’da araç kullanmak zor”

Vali Mutlu, İstanbul’da araç kullanmanın oldukça zor olduğunu; toplu taşımacılık yapan her aracın şoförlerinin 8-10 saat yoğun tempoda şoförlük mesleğini icra ettikleri ve vatandaş memnuniyetini artırabilmek için de sabırlı, özverili bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için İETT şoförlerini yürekten tebrik etti.

Şoförlere eğitim verilecek

İETT'nin İstanbul'da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla sürekli bir eğitim merkezi olma hedefiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdiği İETT Akademi'de, İETT ile Özel Halk Otobüsleri şoförlerinin teorik ve pratik eğitimleri verilecek. Proje kapsamında, Kağıthane Garajı'nda bulunan Simülasyon Merkezi, İkitelli Garajı'nda bulunan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, Ruh Sağlığı Merkezi ile 6 eğitim salonunu içeren eğitim merkezi, 5 psikolog ve alanında uzman eğitmenler ile hizmet vermeye hazır hale getirildi. Ayrıca, Ayazağa Garajı'nda oluşturulan ileri ve güvenli sürüş pisti ile şoförlere piste çıkmadan önce teorik eğitimlerin verileceği eğitim salonu da tamamlandı.

iett2.jpg

iett3.jpg

iett4.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim