• BIST 9551.8
  • Altın 2480.293
  • Dolar 32.4872
  • Euro 34.5618
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

İETT Akademi'den şoförlere eğitim

İETT Akademi'den şoförlere eğitim
İstanbul'da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla sürekli bir eğitim merkezi olacak akademide, İETT ile Özel Halk Otobüsleri şoförlerinin teorik ve pratik eğitimleri verilecek.

İstanbul'da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla sürekli bir eğitim merkezi olacak "İETT Akademi" açıldı. İETT'nin Kağıthane'deki garajında gerçekleşen açılış töreni, merkezin tanıtımının yer aldığı video gösterimiyle başladı. Açılışta konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehir hayatının düzeninin iyi bir ulaşım ağıyla sağlanabileceğini söyledi. 

Ulaşım ne kadar verimli, kaliteli, süratliyse şehir halkının kendini o kadar mutlu hissedeceğini dile getiren Mutlu, bir kentte güvenlik, ulaşım, imar ve çevrenin önemli olduğunu ancak ulaşımın çok önem arz ettiğini aktardı. Mutlu, ulaşım sorununun halledilmesi durumunda diğerlerinin de halledilebileceğini kaydederek, ulaşım sorununun çözülmesi için İstanbul'da büyük çabalar harcandığını ifade etti. 

İstanbul'da kamu yatırımlarının yaklaşık yarısının ulaşım altyapısına harcandığı bilgisini veren Mutlu, bu alanda yatırım yapan kurumlara teşekkür etti. Bu sayede şehrin geleceğini daha güçlü gördüklerini anlatan Mutlu, bu altyapılar yapılırken İETT'nin yaptığı gibi kurumların da güçlendirilmesi ve niteliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. 

Mutlu, İstanbul'da yoğun trafikte, halkla ilgilenerek araç kullanmanın zor olduğunu bildirerek, bu zor işi başardıkları için şoförleri kutladı.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da kuruma ve projelere ilişkin sunum yaptı. Baraçlı, Vali Mutlu'ya günün anısına kitap ve hediye takdim etti. Mutlu ve Baraçlı törenden sonra kurdele keserek garajda bulunan Simülasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Vali Mutlu daha sonra merkezi gezerek simülasyon aracını kullandı. 

Şoförlere eğitim verilecek 

İETT'nin İstanbul'da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla sürekli bir eğitim merkezi olma hedefiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdiği İETT Akademi'de, İETT ile Özel Halk Otobüsleri şoförlerinin teorik ve pratik eğitimleri verilecek. 

Proje kapsamında, Kağıthane Garajı'nda bulunan Simülasyon Merkezi, İkitelli Garajı'nda bulunan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi, Ruh Sağlığı Merkezi ile 6 eğitim salonunu içeren eğitim merkezi, 5 psikolog ve alanında uzman eğitmenler ile hizmet vermeye hazır hale getirildi. Ayrıca, Ayazağa Garajı'nda oluşturulan ileri ve güvenli sürüş pisti ile şoförlere piste çıkmadan önce teorik eğitimlerin verileceği eğitim salonu da tamamlandı. 

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim