• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

İETT, dünyanın çevresini 13,5 kez dolaştı

İETT, dünyanın çevresini 13,5 kez dolaştı
İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, her gün ortalama 540 bin kilometre yol yapan İETT'nin dünyanın çevresini 13,5 kez dolaştığını belirtti.

METROBÜS'DEN GÜNDE 100 BİN KM

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, her gün ortalama 540 bin kilometre yol yapan İETT'nin dünyanın çevresini 13,5 kez dolaştığını belirtti.

İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren İETT'nin her gün ortalama 540 bin kilometre ile dünyanın çevresini 13.5 kez dolaştığına vurgu yapan Genel Müdür Hayri Baraçlı, sadece Metrobüsün 100 bin kilometre ile bu mesafeyi 2.2 kez aldığını söyledi. Bu yıl 140 yaşına basan İETT'nin İstanbul için 24 saat ayakta olduğunu söyleyen Baraçlı, "Bizler yolcularımız ve çalışanlarımız için en iyiye ulaşmanın gayreti içerisindeyiz. Özel Halk Otobüsleriyle birlikte günde 3 milyon yolcuya hizmet veriyoruz. Dolayısıyla işimiz sadece insanları bir yerden bir yere taşımak değil, onları en rahat ve konforlu şekilde gidecekleri yere ulaştırmaktır. İETT, bu şehre ait olduğunu ve her zaman bu şehirde yaşayan insanlara karşı sorumlu olduğunu bilerek hareket ediyor." şeklinde konuştu.

İETT'DEN VEFA ÖRNEĞİ

Bu yıl 140. yılını kutlayan İETT, yeni ve farklı bir uygulamayla vefa örneği sergiliyor. Metrobüs araçlarında bulunan ekranlardan yolculara önemli gün ve değerlerimizi hatırlatan mesajlar iletiliyor. İlk çalışması Metrobüslerde yapılan uygulama daha sonra bütün hatlarda yaygınlaştırılacak.

Genel Müdür Hayri Baraçlı, "Türkiye'mizin değerlerine sahip çıkmayı amaçlayan proje ile vatandaşlarımızın manevi değerlerine katkıda bulunmak istedik. Milli değerlerimizi unutmasak da bazen onları anmayı unutabiliyoruz. Biz İETT olarak küçük bir hatırlatma yapmak istedik. İlk uygulamayı da 27 Aralık 1936 yılında vefat eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümünde yaptık. Projenin devamı önemli gün ve haftalar şeklinde devam edecek. Bu konuda yolcularımızın bize geri dönüşleri de çok önemli." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim