• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

İETT Liderlik Akademisi mezunlarını verdi

İETT Liderlik Akademisi mezunlarını verdi
İETT'nin geleceğin liderlerini yetiştirmek amacıyla kurduğu 'Liderlik Akademisi' ilk mezunlarını verdi. Törende, liderler sertifikalarını Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı'nın elinden aldı.

İETT, çalışanların liderlik ve yöneticilik becerilerini daha etkin hale getirmek, çalışanlarına stratejik düşünme yeteneği kazandırmak ve vizyon sahibi liderler yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği Liderlik Akademisi ilk mezunlarını verdi. İETT Kağıthane Garajı Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, liderler sertifikalarını Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı'nın elinden aldı.
Törene İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT Genel Müdür Yardımcıları Mümin Kahveci, Dr. Maşuk Mete, Dr. Hasan Özçelik, daire başkanları, müdürler, sendika temsilcileri ve çalışanlar katıldı.
İETT'nin 2013-2017 Stratejik Planında yer alan hedeflerinden olan 'çalışanların eğitim ve kariyer gelişimini destekleme' ilkesine uygun olarak geliştirilen İETT Liderlik Akademisi'nde dersler İETT'nin İkitelli Garajı Eğitim Salonlarında gerçekleştirildi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) işbirliği ile alanında uzman eğitmenlerle gerçekleştirilen eğitimler, 1 Kasım 2013 tarihinde başladı. Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenen ve yaklaşık 3 ay süren eğitim programında 77 katılımcı 3 gruba ayrılırken, her gruptaki katılımcılar 10'ar gün eğitim aldı. Programın son dersini ise İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı verdi. İlk mezunlarını veren Liderlik Akademisi'nde katılımcılara; stratejik düşünce ve gelecek odaklı planlama, hedeflerle yönetim, süreçlerle yönetim anlayışı ve değişim yönetimi, proje yönetimi ve planlaması, finansal yönetim, liderlik ve etkili yöneticilik, zaman ve toplantı yönetimi, yöneticinin iletişim ustalığı, yaratıcı olmak ve üretkenliği yönetmek, marka yönetimi, farkındalık ve empatik yaklaşım konularının yanı sıra Kamu İhale Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü konularında da eğitim verildi. Ayrıca, eğitime katılanların başarıları, uygulamalı sınavlarla ölçülürken mezunların her birinden çalıştıkları birimle ilgili proje yapmaları istendi. Projelerden uygun bulunanlar, proje sahibi tarafından hayata geçirilecek ve proje sahibi eğitimde aldığı bilgileri sergileme fırsatı yakalayacak.

Baraçlı: Değişimi ön planda tutuyoruz

Düzenlenen törende konuşan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı farklılaşmayı ortaya koyabilen işletmelerin ayakta kalacağını belirterek, değişimi her zaman ön planda tuttuklarını söyledi. İETT çalışanlarının kurumu geleceğe taşıyacağını dile getiren Baraçlı, "İETT 143 yıldır ayakta, bunu 243'lere götürmek için farklılığı ortaya koyan projeleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bizler bu projeleri hayata geçirirken meseleye hem akademik açıdan hem de liderlik açısından yaklaşmaya çalıştık. Bunlar İETT'nin vizyoner projeleri. Bizler Liderlik Akademisi gibi projeler ile kurumumuzu geleceğe taşıyacağız. Bir taraftan ana işimizi sürdürürken, diğer taraftan da sosyal yönümüzü güçlendirmemiz gerekiyor. İETT çalışanlarının liderlik formasyonlarını yükseltmeleri, hem kendi işletmelerinde hem de diğer işletmelere örnek olacak projeler yaparak arkalarında bir iz bırakmaları gerekir. Bunları başarabilirsek başarılı oluruz, yapamazsak sıradan oluruz." dedi.

"Bizim hedefimiz çok büyük"

Gelecek odaklı bir işletmecilik anlayışı içerisinde hareket ettiklerini kaydeden Baraçlı, "Değişimi önce kendimizde yaşayacağız, böylece farklılığı ortaya koymuş olacağız. Bu projelerin devamlılığı bizleri heyecanlandırıyor. İETT'nin 2019 vizyonu hemen hemen hazır. Bu vizyonun liderleri de sizler olacaksınız. Gelecek odaklı bir işletmecilik anlayışı içerisinde birikimlerimizi diğer toplu ulaşım otoritelerine da aktarabilen bir modeli geliştirmemiz lazım. Onun için hem yöneticilerimiz hem de yönetici adaylarımız hem ulusal hem de uluslararası alanda hizmet verebilecek bir yönetim anlayışına sahip olmaları gerekir. İETT'nin rutini devam ettirmeyen, akıllı çalışmanın gücüne inanan, değişimi savunan, statükoyu sorgulayabilen liderlere ihtiyacı var. Bizler ancak bu anlayışla hizmet kalitemizi artırabiliriz. Bizim hedefimiz çok büyük. Bu hedeflere ulaşabilmek için sizin gibi genç, heyecanlı, atak veya yaşları büyük olsa bile içindeki heyecanı tükenmemiş arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin ne denli faydalı olduğunu bir, iki yıl sonra daha iyi göreceksiniz." diye konuştu.
Düzenlenen Programın sonunda plaket ve sertifikalarını almaya hak kazananlara yöneticiler tarafından plaket ve sertifikaları verildi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim