• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

İETT'nin otobüs filosuna 400 otobüs daha

İETT'nin otobüs filosuna 400 otobüs daha
İETT Genel Müdürü Baraçlı, 2011'de 400 modern otobüs daha alacaklarını, otobüslerde doğalgaza geçiş ve klimalandırmaya ağırlık vereceklerini söyledi.

İETT'nin otobüs filosuna 400 otobüs daha

İETT Genel Müdürü Baraçlı, 2011'de 400 modern otobüs daha alacaklarını, otobüslerde doğalgaza geçiş ve klimalandırmaya ağırlık vereceklerini söyledi.

İETT Genel Müdürlüğü'nün 2011 Bütçesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla onaylandı. Genel Müdür Hayri Baraçlı, 1 milyar 800 milyon liralık bütçenin yaklaşık 551 milyon lirasının yatırıma ayrıldığını kaydetti. Yatırımların içinde en büyük payı yüzde 53 ile raylı sistemlerin aldığını belirten Baraçlı, yüzde 42 ile de konforlu bir ulaşım için otobüs alacaklarını ifade etti. İlk etapta 400 modern otobüs alarak filolarını güçlendireceklerini söyleyen Baraçlı, "2011'de almayı planladığımız bu araçlar klimalı, standart alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun olacak. Bunların 80 adedinin doğalgazlı, 120 adedinin körüklü, 140 adet solo ve 60'ının da metrobüs hattında kullanılmak üzere yüksek yolcu kapasitesine sahip körüklü olmasını öngörüyoruz" diye konuştu.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ

İETT'yi yeni bir yapısal dönüşüme hazırladıklarının da altını çizen Baraçlı, "Performans göstergelerini dünya standartlarına yaklaştırmak için Akıllı Yolcu Bilgilendirme ve Ulaşım Yönetimi Sistemi (AKYOLBİL) Projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde İETT ve Özel Halk Otobüsleri tek bir merkezden kontrol edilecek. Otobüslerdeki sensör sayesinde şehrin ana ve ara güzergâhlarındaki trafik yoğunluğu takip edilerek sinyalizasyon sistemi buna göre ayarlanabilecek" dedi. Bu sistemle otobüslerin bulundukları mahalden kaza, arıza gibi durumları anında merkeze iletebileceklerini, hat, durak ve sefer bilgilerine ulaşılarak yolcuların bilgilendirilmesi sağlanacak.

HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİ EĞİTİLECEK

Genel Müdür Hayri Baraçlı, İETT çalışanlarının eğitimine büyük önem verdiklerini, bütün çalışanların eğitim durumunu yükseltmeye devam ettiklerini ve özel halk otobüsü şoförleri için de aynı kapsamda eğitim çalışmaları planlandığını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim