• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

IFTC, Boeing’le ortaklık anlaşması imzaladı

IFTC, Boeing’le ortaklık anlaşması imzaladı
Gözen Holding’in sahip olduğu İstanbul Uçuş Eğitim Merkezi (IFTC), Amerikalı imalatçı Boeing’le ortaklık anlaşması imzaladı.

Boeing, Gözen’le ortak oldu

Gözen Holding’in sahip olduğu İstanbul Uçuş Eğitim Merkezi (IFTC), Amerikalı imalatçı Boeing’le ortaklık anlaşması imzaladı.

Boeing’in dünyada ilk defa kendi kurduğu simülatör merkezleri dışında İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölge’de bulunan tesisleri ‘resmi eğitim merkezi’ olarak ilan etti. Boeing’in Ticari Havacılık Servisleri Müşteri Başkanı Roei Ganzarski, Türk havacılığının son yıllarda hızla büyüdüğünü ve istikrarını sürdürdüğünü belirterek, “Eğitim konusunda yatırımlarımızı artırıyoruz. Bölgede tercihimiz ülke olarak Türkiye, ortaklık konusunda ise uzun yıllardır havacılık konusunda hizmet veren Gözen Grubu oldu. Buradan tüm bölgeye havacılık eğitimi vermeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Simülatör sayısı artacak
 
Havayolu pilotlarına 2 Boeing 737-800 ve 2 Airbus A320 serisi toplam 4 simülatör ile hizmet veren IFTC, tüm pazarlama ve satış çalışmalarını Boeing ile birlikte gerçekleştirecek. Bu anlaşma ile IFTC’nin önümüzdeki yıllarda büyütülerek simülatör sayısının artırılması planlanıyor. Mevcut uçak tiplerinin yanı sıra yeni nesil uçakların eğitimleri de bölgedeki havayolu şirketlerine IFTC tesislerinde öğretmen pilotlar tarafından verilecek.
 
İkinci merkez Antalya’ya
 
Haziran 2012’de ikinci eğitim merkezini Antalya’ya açacak Gözen Grubu, buradaki Boeing 737-800 simülatörü ile başta SunExpress olmak üzere Türk ve bölgedeki havayollarına hizmet verecek. Antalya Serbest Bölge’de faaliyetlerine başlayacak eğitim merkezinin ilerleyen yıllarda büyütülmesi planlanıyor. Gözen Grubu tarafından 2008’de açılan merkez, kısa sürede simülatör sayısını 4’e çıkardı. Uluslararası kurallar gereği havayolu pilotları her 6 ayda bir toplam 8 saat simülatör uçuşu gerçekleştiriliyor.
 
Kompozit uçat 787 nisan ayına Türkiye’ye geliyor
 
YENİ yolcu uçağı 787 Dreamliner tanıtım amacıyla gelecek yıl nisan ayında İstanbul’a geliyor. Atatürk Havalimanı’na inecek uçak, burada Türk Hava Yolları’na tanıtılacak. Yeni nesil uzun menzilli uçak alımı konusunda çalışmalarına devam eden THY’ye Airbus A350XWB’yi, Boeing de 787’yi öneriyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim