• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İHH: Yardım gemilerinde çatışma çıkmadı

İHH: Yardım gemilerinde çatışma çıkmadı
Gazze'ye doğru hareket eden ve içinde insani yardım malzemesi bulunan iki geminin İsrail askerleri tarafından ele geçirmesinin ardından İnsani Yardım Vakfı'ndan (İHH) bir açıklama geldi.

İHH: Yardım gemilerinde çatışma çıkmadı

İçinde toplam 27 aktivistin bulunduğu biri İrlanda, diğeri Kanada bayraklı gemiler Gazze'ye yaklaşık 80 kilometre mesafe kala iki İsrail savaş gemisi tarafından takibe alındı. Görüşmelerin ardından İsrail askerleri gemiyi ele geçirdi.

Bu olaydan sonra, Gazze'ye giden aktivistleri organize eden sivil toplum kuruluşlardan İHH'nın yetkilisi Hüseyin Oruç bir açıklama yaptı. Konvoyda yer alan iki geminin 'Özgürlük Filosu - 2'nin bir kısmı olduğunu aktaran Oruç, "Bu yılın Haziran ayında Yunanistan'da toplanan 11 geminin Gazze'ye gidemeyişini hatırlıyoruz. İHH'nın da organizatörleri arasında bulunan ikinci filonun parçası olan bu gemiler dün akşam yola çıkmıştı. Ve İsrail askerleri öğle saatlerinde gemilere müdahale ettiler." dedi.

İsrail'in hukuksuz bir şekilde Gazze'ye ambargo uyguladığını vurgulayan Oruç, "Aktivistlerin, İsrail'in bu hukuk dışılığını ve hukuk tanımazlığını dünyaya hatırlatmak ve tekrar tekrar Gazze'ye ulaşmak için küçük dalgalar halinde hareket etmesi devam ediyor. İki gemideki toplam kişi sayısı 27 idi. Yaklaşık bir saat önce gemiyle tüm iletişim kesildi. Gemileri karadan takip eden arkadaşlara hiçbir şekilde şu anda ulaşamıyor. On dakika önce GPS aletinden bize mesaj gönderildi. Mesajda geminin İsrail askerleri tarafından alındığı yazılıydı. Şu anda bildiğimiz tek şey, geminin İsrail askerleri kontrolü altında olduğu. Büyük ihtimalle Mavi Marmara gemisine olduğu gibi gemileri Aşdod limanına çekiyorlar." diye konuştu.

Gemide herhangi bir çatışma yaşanmadığını anlatan Oruç, "İsrail Mavi Marmara'da olduğu gibi insanlık dışı saldırılara devam etmedi. Bundan önce giden gemilere de saldırmadı. Gemileri durdurdu ve kontrol altına almaya çalıştı. Gemilerle iki saattir pazarlık halindeydiler. Gemilerin geri dönmeleri, Mısır'a gitmeleri isteniyor. Ancak geminin içindeki aktivistler bunu kabul etmediler. Tek hedeflerinin Gazze olduğunu söylediler. Bu uzun pazarlık olduktan sonra İsrail askerleri gemiye çıktı." şeklinde konuştu.

'EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK'

"Bundan sonra dünyanın dört bir yanından bu tip organizasyonlar devam edecek." diyen Oruç, "Gazze'ye gidemeyen gemiler dünyanın çeşitli limanlarında bekliyor. Bu gemiler dönem dönem Gazze'ye doğru gitmeye devam edecek. Gazze'deki bu ambargo bitinceye kadar, oradaki insanların ihtiyaçları karşılanıncaya kadar ve Gazze'deki insanlar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu eylemler devam edecek." ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim