• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İHH'dan Gazze’ye 1000 tonluk yardım

İHH'dan Gazze’ye 1000 tonluk yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’ye 1000 tonluk yeni bir acil yardım gemisi gönderiyor.

İHH'dan Gazze’ye 1000 tonluk yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’ye hareket edecek ikinci ‘‘Özgürlük Filosu’’ öncesinde 1000 tonluk yardım gemisini Gazze’ye gönderecek. Gemi’de gıda, inşaat malzemesi, tekstil ürünleri ve ilaç bulunacak. Gemi ‘‘Özgürlük Filosu’’na saldırı düzenlenen tarih olan 31 Mayıs’ta yola çıkacak. 1000 tonluk yardım gemisi Mısır’ın Ariş limanına yanaşacak. Yardım malzemeleri buradan kamyon ve tırlarla, Mısır’da yaşanan halk devriminin ardından açılan, Refah sınır kapısından Gazze’ye sokulacak.

Gazze’de halen büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Refah sınır kapısının insani geçişlere açılmasına rağmen, giren yardımlar Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. 2008’deki İsrail saldırılarında hasar gören yaklaşık 20 bin bina halen onarılabilmiş değil. Bu binalar içerisinde okullar, evler, işyerleri, hastaneler ve hatta bakanlık binaları bile bulunuyor. İHH tarafından Gazze’ye gönderilen yeni yardım gemisindeki inşaat malzemeleri öncelikli olarak bu binaların onarımı için kullanılacak.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen ve 9 aktivistin şehit olduğu saldırıların yıldönümü olan 31 Mayıs tarihinde yola çıkacak geminin hazırlanmasında hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Gazze konusundaki duyarlılıklarını her fırsatta gösteren halkımız bu geminin doldurulmasında da yardımlarını esirgemeyecektir. 31 Mayıs’da Gazze’ye insani yardım malzemesi götürecek olan gemiyi hep beraber doldurarak Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim