• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

İHH'nın yardım gemisi Libya'ya ulaştı

İHH'nın yardım gemisi Libya'ya ulaştı
İnsan Hak ve Özgürlükleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, insani yardım malzemesi taşıyan gemisinin, Libya’da çatışmaların en yoğun ve şiddetli yaşandığı Misrata kentine ulaşmayı başardığı bildirildi.

İHH'nın yardım gemisi 'Irmak', Libya'ya ulaştı

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 12 Nisan’da Zeyport Limanı’ndan yola çıkan gemi, çatışmaların sürdüğü Misrata’ya ulaştı.

”Irmak” isimli yük gemisinin taşıdığı 682 tonluk insani yardım malzemesi, Misrata Limanı’ndaki depolara boşaltıldı.

50 yataklı mobil hastane, ilaç ve tıbbi malzeme, süt tozu, çocuk bezi ve çeşitli gıda maddelerinden oluşan yardım malzemesi, kamyon ve tırlara yüklenerek Misrata’nın ihtiyaç görülen bölgelerinde dağıtılacak.

Toplam değeri 5,3 milyon TL olan insani yardım malzemesinin kısa sürede ihtiyaç sahiplerine dağıtılması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yaşar Kutluay, Libya’nın üçüncü büyük kenti Misrata’nın, çatışmaların en şiddetli yaşandığı bölge olduğunu, orada iki ateş arasında kalan sivillerin yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

Misrata’da özellikle ilaç ve tıbbi malzeme konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Kutluay, bölgeden görüştükleri doktorların raporlarını dikkate alarak hazırladıkları tıbbi malzemeyi diğer malzemeyle birlikte gönderdiklerini belirtti.

Libya halkına şimdiye kadar toplam değeri 8 milyon TL’yi bulan yardım yaptıklarına işaret eden Kutluay, İHH olarak daha önce Libya’nın Bingazi ve Beyda kentlerinde acil yardım çalışmaları yürüttüklerini ve Bingazi’de ofis açtıklarını aktardı.

Kutluay, daha önce 9 konteynerlik insani yardım malzemesini İzmir Limanı’ndan gönderdiklerini, 12 Libyalı yaralıyı Bingazi’den tahliye ederek İstanbul’a getirdiklerini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Ankara Feribotu için, Bingazi’de bulunan 80 yaralının tahliyesini organize ettiklerini de kaydetti.

Libya-Tunus sınırında ülkeden kaçan Türk ve yabancı işçilere acil yardım çalışmasında bulunduklarını, maddi durumu müsait olmayanlara yardım ettiklerini ifade eden Kutluay, Libya konusunda, savaş ve kriz bölgelerindeki 20 yıllık tecrübelerini kullanarak çok hızlı davrandıklarını, hem kriz bölgesinde hem de Türkiye’de iyi organize olduklarını vurguladı.

Kutluay, hayırseverlerin destekleriyle yardımların devam edeceğini bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim