• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İhracat yaptığı ülke sayısını 55′e çıkardı

İhracat yaptığı ülke sayısını 55′e çıkardı
Traktör, ticari araç ve iş makinelerine yönelik direksiyon ve süspansiyon sistemleri üreten Ran Oto, ihracat yaptığı ülke sayısını 5 kıtada 55′e çıkardı.

Ran Oto Genel Müdürü Ömer Kazangil, 1950′de babası tarafından kurulan şirketin bugün dünyada kendi alanında ilk 3 arasında yer almayı hedeflediğini söyledi. Bir aile şirketi olmalarına rağmen dünyaya açılma vizyonunu merhum Turgut Özal’dan kazandıklarını dile getiren Kazangil, “Yaklaşık 19 yıldır ihracat yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 90′ını dış pazara satıyoruz. Şu anda ihracat yaptığımız ülke sayısı 55′e yükseldi. Dünyanın dört bir yanına, Amerika’dan Kenya’ya, Çin’e kadar ürün gönderiyoruz.” dedi.

İhracatın yüzde 40′ını AB ülkelerine gerçekleştirdiklerini anlatan Kazangil, şöyle devam etti: “Şu anda 3 ana grubuna hitap ediyoruz. Traktör grubunda büyüdük. Türkiye’de pazarın yüzde 60′a yakınını biz yönlendiriyoruz. Son yıllarda ağır vasıtaya yöneldik. Türkiye’deki 3 büyük firmadan birisiyiz. Dünyada da ilk 5-6 firma arasına giriyoruz. Şu anda kapasitemizin yüzde 15′ini orijinal sanayiye ve diğer kısmını ise yan sanayiye veriyoruz. Bu bilinçli bir tercih. Biz senenin 12 ayı ihracattan satış yaptık. Dünyada 4-5 ülkede de marka bazında bayilikler oluşturmaya başladık. Bu sene Çin dahil 7 uluslararası fuara katılıyoruz.”

Geldikleri noktanın belli bir başarı hedefi ile gerçekleştiğine dikkat çeken Ömer Kazangil, “Üretim konusunda büyük yol aldık. Toplam üretim sayımız 5 bin 600 metrekare ve depo ise 7 bin 600 metrekare. Buralardan 19 milyon dolarlık imalat yapıyoruz.” dedi.

Şirket, yıllık 19 milyon dolarlık cironun ancak 500 bin dolarını ithalata ayırırken üretiminin yüzde 85′ini ihraç ediyor. NSK Grup’un, 8 milyon liraya mal olan Karacabey’deki yeni tesisi Ramazan sonrası üretime başlayacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim