• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

İhracatın lokomotifi yine otomotiv oldu

İhracatın lokomotifi yine otomotiv oldu
Uludağ İhracatçılar Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, 2013 yılında Bursa'nın ihracat rakamlarının yüzde 12 oranında arttığını söyledi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, "Hemen hemen bütün ülkelerin dış ticaret performansının durgun olduğu 2013 yılı sonunda, Uludağ İhracatçı Birlikleri, ihracatını yüzde 12.04 oranında arttırmayı başarmıştır. Türkiye'nin ihracatı artmamışken, Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin yakaladığı bu artış daha da değerlidir. Tüm iller arasında en çok ihracat yapan 2. il olan Bursa ihracatını yüzde 7.9 oranında arttırmıştır. 2013 yılı itibariyle 192 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Yüzde 12'lik bu artışın 22.8 milyar dolar olduğunu ifade etmek isterim. İhracatımızda ulaşılan bu rakamla, Uludağ İhracatçı Birlikleri, genel sekretelikler arasında yine ikinci olarak yerini korumuştur" dedi.

AB ve yakın çevresindeki son dönemki toparlanmanın en çok Türkiye'nin ihracatına yarayacağını vurgulayan Gençoğlu, "İhracatta ağır gelir kalemimizin euro olduğu düşünüldüğünde, euro-dolar paritesinin de artması ülke ihracatımıza katkı sağlayacaktır. Buna bağlı olarak döviz kurundaki dalgalanmaların önüne geçmek istikrarı sağlayacaktır" diye konuştu.

Öte yandan Uludağ İhracatçı Birlikleri, 2014 yılı ihracat hedefini 23.9 milyar dolar olarak açıkladı.

OTOMOTİV İHRACAT ŞAMPİYONU

Otomotiv endüstrisinin arka arkaya sekizinci defa ihracat şampiyonu olduğunu ifade eden Otomotiv İhracatçı Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, "Ümit ediyoruz bu başarı gelecek yıllarda da devam eder. OİB olarak 2013 yılını 19,67 milyar dolar ihracat ile bitirdik. Bu da demek oluyor ki, bir önceki seneye göre yüzde 13'lük bir artış oldu. Bu sene çok iyi bir performans gösterdik. Burada otomotiv yan sanayiinin payı yüzde 38'dir. Diğer kalan kısım ise ana sanayiinin payıdır. Ana sanayii içerisinde de en büyük payı binek otomobiller oluşturuyor. En büyük ihracatımız yüzde 72 ile AB ülkelerinedir. Otomotiv sektörü ihracat rakamımız 5-6 sene içerisindeki en iyi rakamdır. Otomotiv sektöründe Türkiye geneline bakacak olursak 21.3 milyar dolar ihracat yapılmıştır" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim