• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

İhsan Kalkavan: Türkiye güven veriyor

İhsan Kalkavan: Türkiye güven veriyor
Türkiye'nin, son yıllarda Arap dünyasında yeni bir adres olarak öne çıktığını belirten işadamı İhsan Kalkavan, "Avrupa'nın krize girmesiyle birlikte Yunanistan, İspanya gibi ülkeler de önemli bir itibar kaybı yaşıyor." dedi.

İhsan Kalkavan: Türkiye güven veriyor

Türkiye'nin, son yıllarda yakaladığı güven ortamının da etkisiyle Arap dünyasında yeni bir adres olarak öne çıktığını belirten işadamı İhsan Kalkavan, "Avrupa'nın krize girmesiyle birlikte Yunanistan, İspanya gibi ülkeler de önemli bir itibar kaybı yaşıyor." dedi. Kalkavan, Afrika ile Türkiye arasındaki ihracatın Türk okulları ve TUSKON'un katkılarıyla 7 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Avrupa ülkelerinin turizmden gayrimenkule kadar birçok alanda en önemli müşterilerinden olan Arap dünyası harcamalarını Türkiye'ye kaydırmaya başladı.

Beşiktaş Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Avrupa'da birçok ülkede güven kaybı yaşandığını belirterek, birçok ülke gibi Arapların da yeni adreslerinden birinin Türkiye olduğunu kaydetti.

Türk işadamlarının paralarının da eskisi gibi yurtdışında değil Türkiye'de olduğunu belirten Kalkavan, "Türkiye güven veren bir ülke oldu, eskiden paralar Yunanistan'a, Güney Kıbrıs'a gidiyordu." dedi. İtalya, İspanya gibi ülkelerin güven vermekten çıkmasıyla birlikte o ülkelere giden paraların tamamen Türkiye'ye yöneldiğini dile getirdi.

En büyük Türk armatörü unvanını taşıyan Kalkavan, TRT Haber'de yayınlanan Ekonomi Kulübü programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Afrika ile Türkiye arasındaki ihracat boyutunun 7 milyar doları bulduğunu belirten tecrübeli işadamı, "Buradaki büyük pay bizim oradaki eğitim için giden arkadaşlarımızın daha sonra oraya çektiği işadamları ve TUSKON'un bu konudaki ciddi faaliyetleridir. Oradaki arkadaşlarımız işin ekonomik boyutundan da ziyade açlık ve sefaleti dikkate alarak birtakım medeniyetleri getirmek için büyük destek oluyorlar. Ben Afrika'nın Türkiye ile arasındaki münasebetin her geçen gün çok daha iyiye gittiğine inanıyorum." dedi.
Kalkavan, bu sayede Türkiye ile bütün Afrika arasında çok ciddi bir bağ oluşacağını söyledi. Merkez Bankası'nın faizleri indirmesi ile ilgili olarak ise "Faizlerin düşmesi bizi çok etkilemiyor. Dünyayı gezen bir adam olarak söylüyorum global kriz Türkiye'yi teğet bile geçmedi, her taraf perişan, dünya Türkiye'deki bu hareketliliğe gıpta ile baktı." ifadesini kullandı.

İşadamı İhsan Kalkavan, Galataport projesi yarım kaldığı için Türkiye'nin büyük fırsatlar kaçırdığını belirterek, "Umarım Kanal İstanbul için de böyle bir şey olmaz." dedi. Yabancı girişimcilerin bu projeye ilgisinin çekilebilmesi halinde çok ciddi imkanların sağlanacağını aktaran Kalkavan, "Cari açığın kapatılması için dışarıdan para girmesi lazım. Ayrıca Kanal İstanbul Boğaz'ın yükünü de hafifletecek. Ben bu projenin de Türkiye'nin ciddi cari açığına yönelik çok büyük bir imkân diye düşünüyorum." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim