• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İki havacılık kazası tekrardan inceleniyor

İki havacılık kazası tekrardan inceleniyor
Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Antalya'da 2011'de meydana gelen uçak kazası ile Kars'ta 2012'de eğitim uçuşunda 1 kişinin hayatını kaybettiği balon kazasını inceledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu, Antalya'da 2011'de meydana gelen uçak kazası ile Kars'ta 2012'de eğitim uçuşunda 1 kişinin hayatını kaybettiği balon kazasını inceledi.
 
Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Naiboğlu, Kurul'un yeni binasında gerçekleştirilen toplantı öncesinde açıklamada bulundu.
 
Hava, deniz, demiryolu ve karayollarındaki kazaları inceleyen Kurul'un, kararlarında bağımsız olacağını ifade eden Naiboğlu, "Kurul'un görevleri katiyen savcı ya da mahkeme gibi değil. Ulaşım alanındaki kazaların çıkış nedenleri araştırılarak, bu kazaların olmaması için yapılması gerekenler belirlenecek. Yapılması gerekenler tavsiye niteliğinde rapor halinde sunulacak" diye konuştu.
 
Bir insanın hayatını kurtarmanın önemine değinen Naiboğlu, "Ülkeler ne kadar gelişirse gelişsin, yaşanan kazalar nedeniyle zaman zaman sevincin yerini kederin almasına engel olamamaktadırlar" dedi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın desteğiyle Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu oluşturulduğunu ifade eden Naiboğlu, "Kurulumuzun amacı hesap sormak değil kazalardan edinilen tecrübelerle daha sonraki muhtemel kazaları önlemek olacak" diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim