• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

İki ilçe bir havalimanını paylaşamadı

İki ilçe bir havalimanını paylaşamadı
Edremit ile Burhaniye arasında isim tartışmasına neden olan havaalanına Balıkesir Koca Seyit Havalimanı tabelası asıldı.

Havalimanının isminde Edremit sözünün geçmesi gerektiğini belirten Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Danıştay'da dava açacaklarını söyledi. 

Yüzde 70'i Edremit, yüzde 30'u Burhaniye mücavir alanlarında bulunan Koca Seyit Havalimanı ile ilgili isim tartışması yeniden alevlendi. Bundan önce üç kez isim değişikliğine gidilen, iki belediye arasında isim tartışmasına neden olması üzerine Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tarafından Çanakkale kahramanı Koca Seyit'in adı verilen havalimanının isminde Edremit sözü geçmesi için Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Danıştay'a gideceklerini söyledi.

Balıkesir Edremit'te 2010 yılı haziran ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete açılan havalimanının adı, Edremit ve Burhaniye belediye başkanlarının arasını açtı. İlk başta ?Edremit Körfez Havalimanı' olarak anılan ve tabelası konulan tesisin ismi Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından CHP'li Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ve bazı bölge belediye başkanlarının başvurusu üzerine "Balıkesir Körfez Havalimanı" olarak değiştirildi.

Bu nedenle Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova'yı sert sözlerle eleştiren MHP'li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nü muhatap alarak Balıkesir İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Şubat ayında sonuçlanan bu davada mahkeme Edremit Belediyesi'nin haklı buldu. Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova kararla ilgili temyize gitmeye hazırlanırken İç Hatlar Terminali'nin açılışına gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eserin kendilerine ait olduğunu belirterek havalimanına Çanakkale kahramanı Havranlı Koca Seyit'in adının verildiğini açıkladı. Buna rağmen Edremit Belediyesi, Balıkesir İdare Mahkemesine açtığı davanın lehlerine sonuçlandığını gerekçe göstererek haftasonu operasyonu ile havalimanının isim tabelasını Edremit Körfezi Havalimanı olarak değiştirip tabelayı ve altına da mahkeme kararını astı.

Bu gelişmenin ardından Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Edremit Körfezi Havalimanı yazan tabelayı bulunduğu yerden indirdi. DHMİ, Bakanlar Kurulu kararıyla havaalanının isminin Koca Seyit olduğunu belirterek bir an önce gerekli tabelanın asılmasını istedi. Bir süre tabelasız kalan havalanına geçtiğimiz hafta Balıkesir Koca Seyit Havalimanı tabelası konuldu.

EDREMİT DANIŞTAY'A GİDİYOR

Bakanlar Kurulu kararını eleştiren Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Koca Seyit Havalimanı adının yeniden Edremit Körfez Havalimanı olması için geçtiğimiz ayki belediye meclisinden Danıştay'a dava açma yetkisi aldı. Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın bilindiğinin aksine Havranlı olmadığını, Edremit nüfusuna kayıtlı olduğunu belirten Edremit Belediye Başkanı Kılıç, havaalanının adının yeniden Edremit Körfez Havalimanı olması ve Bakanlar Kurulu kararının bozulması için önümüzdeki günlerde Danıştay'a dava açacaklarını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim