• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

İki ilden birine talih kuşu konacak!

İki ilden birine talih kuşu konacak!
Türkiye için çok önemli olan ve yaklaşık 130 milyon dolarlık yatırımı kapsayan Otomotiv Test Merkezi için Bursa ve Antalya arasındaki rekabet sürüyor.

 

Bu yatırımın Bursa’da yapılması için AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Karacabey’de tarıma elverişli olmayan arazide yapılması konusunda destek isterken, Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Yenişehir İlçesi’nde havaalanına yakın bir alanda bu yatırımın yapılması için arazi belirledi. DHA’nın haberine göre son olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TSE yetkilileri ile görüşen AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise bu yatırımın Karacabey’de yapılması için bastırıyor.
 
Son günlerde ön plana çıkan tartışma konularından Otomotiv Test Merkezi ile ilgili AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz ve TSE yöneticilerinden bilgi alan Matlı, bu projenin Bursa’ya ve Karacabey’e kazandırılmasının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Matlı, “TSE tarafından öz kaynaklar kullanılarak yapılması planlanan ve yaklaşık 130 milyon dolara mal olması beklenen, uluslararası standartlardaki bu merkezin sadece Türkiye’de üretimi yapılan otomobillerin değil, aynı zamanda dünyanın her yerinden otomobil firmalarının yeni modellerinin testleri yapılarak uygun olanların üretime geçilmesine izin verilen bir merkez olacak. Bu projenin yeri konusunda ise Karacabey İlçemiz’de bulunan TİGEM’e ait tarıma elverişli olmadığından dolayı kullanılmayan 3 bin dekar arazinin bu şekilde değerlendirilmesiyle içerisinde çeşitli büyüklükte hız pistleri ile otomobil ve savunma sanayinde kullanılacak araçların teknik testlerinin yapıldığı bir merkez olacak” dedi.
 
Söz konusu proje içerisinde Otomotiv Test Merkezi’nin yanında aynı zamanda otomotiv firmalarının Ar-Ge Laboratuvarları ve Teknopark’ın da bulunduğunu dile getiren Matlı, bu proje sayesinde kullanılmayan tarım arazilerinin dünya çapında bir proje ile katma değer yaratır hale getirileceğini ve değerlendirileceğini belirtti. Matlı, projenin gerçekleşmesi durumunda yaklaşık bin kişilik istihdam ve 90 milyon dolar civarında bir katma değer sağlayacağını kaydetti. Matlı, “Otomotiv Test Merkezi’nin kullanılacağı alan tarıma elverişli olmayan bir arazi olup, pist ve bina kullanımı haricindeki tüm alanlar ağaçlandırılmak suretiyle çevreye yeni bir bitki örtüsü kazandırılacaktır. 2023 vizyonumuzda yer alan yerli otomobil üretme stratejisinin oluştuğu bu dönemde sanayi sektörünün dinamiklerini biliyoruz. Biz Bursa’mızın dünya otomotiv pazarındaki alt yapısına güveniyoruz. Bu test merkezi aynı zamanda yerli otomobil üretiminin beyni olacak. Etrafına kurulan Teknopark ile tarım arazilerimize zarar vermeden birçok insanımızın istihdam edileceği bir merkez olacak. Bu konuda TİGEM arazisinin tahsisi konusunda ilgili bakanlıklar arasında devam eden süreci en kısa zamanda sonuçlandırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim