• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

İlk denizaltılı katamaran Antalya'dan

İlk denizaltılı katamaran Antalya'dan
Çizgi film karakteri 'Thunderbird-2' ismi verilen ve 2 milyon 300 bin Euro'ya malolacak dünyanın ilk denizaltılı katamaranı Antalya'da yapılacak.

Dünyanın ilk denizaltılı katamaranı Antalya'dan

Çizgi film karakteri 'Thunderbird-2' ismi verilen ve 2 milyon 300 bin Euro'ya malolacak dünyanın ilk denizaltılı katamaranı Antalya'da yapılacak.

Dünyanın ilk denizaltılı katamaranı Antalya Brilliant Boats Şirketi tarafından yapılacak.

Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Brilliant Boats Şirketi, dünyanın ilk denizaltılı katamaranı yapmak için çalışmalarını tamamladı. Bilgisayar üzerinde projeleri tamamlanan denizaltılı katamaranın yapımı yaklaşık 1 hafta sonra hangarda başlayacak. Adı açıklanmayan Avusturyalı ünlü işadamının iki adet katamaran için 10 milyon Euro vereceği belirtildi.

Çizgi film karakteri 'Thunderbird-2' ismi verilen katamaranların her birinin yaklaşık 2 milyon 300 bin Euro'ya malolacağı belirtildi. Brilliant Boats Şirketinin üst yöneticisi (CEO) Michael David Schutte, müşterinin hayal ettiği her şeyi tek bir katamaranda birleştirdiklerini belirtti.

Katamaranın arka kısmında bulunan 3 yolcu kapasiteli Triton 3000 denizaltısının bin metre derinliğe inebilecek kapasitede olacağını anlatan Schutt, şöyle konuştu: "Denizaltılar Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak. Bu denizaltılar şahsa ait dünyanın en iyi denizaltılarından olacak. Yapımına 1 hafta içinde başlanacak. Yaklaşık 10 milyon Euro bir değer biçildi. Dünyada ilk kez uygulanan bir katamaran."

YOK YOK...

Biri Güney Yarım Küre'de diğeri Kuzey Yarım Küre'de bulunacak katamaranın baş tarafında, geniş bir güneşlenme alanı, barbekü ve bar alanı, içeriye doğru gidildiğinde oturma alanı, ana güvertede yaşam alanı, tam donanımlı bir mutfak, çalışma odası, genel WC, kaptan köşkü alanı bulunuyor. Kıç güvertede 3 yolcu kapasiteli ve bin metreye inebilen Triton 1000 deniz altı mevcut.

Denizaltının iniş ve çıkışı için özel tasarım 12 ton hidrolik platform kullanılmakta. Alt güvertede 1 adet Owner's suit (1 adet çift kişilik yatak, banyo ve WC) ve 1 adet çift kişilik kabin (2 adet tek kişilik yatak, WC ve banyo) bulunuyor. Alüminyum gövde malzemeli katamaranın yakıt kapasitesi 7 bin litre, boyu 20 metre, eni 9 metre ve ağırlığı 54 tonu bulacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim