• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

İlk dizel tren seti 'Anadolu' hizmete giriyor

İlk dizel tren seti 'Anadolu' hizmete giriyor
TCDD’nin bağlı ortaklığı TÜVASAŞ’ta üretilen ilk dizel tren seti, Alsancak Gar’da düzenlenecek törenle İzmir- Tire hattında, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete verilecek.

İLK DİZEL SETİ “ANADOLU” , İZMİR (ALSANCAK) - TİRE ARASINDA HİZMETE VERİLİYOR…

TCDD’nin bağlı ortaklığı TÜVASAŞ’ta üretilen ilk dizel tren seti, 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü saat 09.30’da Alsancak Gar’da düzenlenecek törenle İzmir- Tire hattında, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete verilecek. Aynı gün saat: 11.00’de Tire’de karşılama töreni yapılacak.

Ülkemizde yakın şehirler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik olarak TCDD tarafından talep edilen 84 araçlık Dizel Tren Seti (DMU) Projesi kapsamında TÜVASAŞ’ta üretimi tamamlanan ve 'Anadolu' ismi verilen ilk yerli dizel set, İzmir (Alsancak)- Tire arasında işletmeye alınacak.

Her biri 41.8 milyon avroya malolan araçlar, saatte maksimum 140 km hız yapabilmektedir. Yolcunun istediği şekilde ayarlayabileceği uçak tipi koltuklar, anons sistemi, LCD ekranlar vasıtasıyla bilgilendirme sistemi ile 3’lü setler ikisi engelli olmak üzere 198 kişi, 4'lü setler 256 koltuk oturma kapasitesi bulunmaktadır.
Her bir tren setinde çift taraflı kumanda kabini mevcuttur. Maksimum yolcu konforunu sağlamak amacıyla tam otomatik iklimlendirme, UIC şartlarına uygun elektronik kontrollü otomatik kapı ve fren sistemine sahip araçlarda en son teknolojiler kullanılmaktadır.

İlk yerli dizel seti “Anadolu”, toplam 96 km’lik İzmir–Tire arasında, 3 gidiş 3 dönüş olmak üzere, günde 6 seferle hizmet verecek.Yeni setlerle ortalama 110 dakika süren seyahat süresi 90 dakikaya inecek ve vatandaşlarımız konforlu ve daha hızlı ulaşım imkanına kavuşacaktır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim