• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İlk uçak filoya dahil edildi

İlk uçak filoya dahil edildi
Ankara merkezli uçuş okulu fabrika çıkışlı ilk Cessna 172S uçağını dün teslim aldı. İkinci uçak ise ABD’den yola çıktı.

Ankara’da kurulan işadamı Hasan Sarıdağ’a ait Seğmen Uçuş Okulu, ilk eğitim uçağını getirdi. ABD’deki fabrikasından teslim alınan Cessna 172S tipi uçak, uzun bir uçuş sonrası Ankara’ya ulaştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş eğitimleri için izin alma süreci devam eden Seğmen Uçuş Okulu’nun, aynı tipte ikinci uçağı ise ABD’den yola çıktı. Şu an Türkiye’de kullanılan tam donanımlı ve modern eğitim uçaklarından olan Cessna 172S tipi uçaklar ile eğitimlerine başlayacak olan Seğmen Uçuş Okulu, Temmuz ayında eğitimlerine başlamayı planlıyor. ATP seviyesine kadar uçuş eğitimi verecek olan okulda, aynı zamanda Kara Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli helikopter pilotlarına uçak lisansı dönüşüm eğitimleri de verilecek.

Eğitimler okula ait Gölbaşı’ndaki kendi yaptıkları havaalanının resmi işlemleri tamamlanıncaya kadar Esenboğa Havalimanı’nda verilecek. Sonrasında ise okul için inşa edilen Gölbaşı’ndaki havaalanında eğitimlere devam edilecek. Teorik eğitimler ise Yenimahalle’deki dershanelerde verilecek.

İLK DİZEL CESSNA 182T GELİYOR

Uçuş okulu için gerekli izinleri almak üzere dökümanları tamamlayan ve bu hafta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurura bulunacak olan okul, Temmuz ayında iki uçak daha getirecek. Türkiye’de hiçbir uçuş okulunun kullanmadığı dizel motorlu Cessna 182T modeli iki uçak daha filoya katılacak ve uçak sayısı 4’e çıkacak.

Kaynak: Airporthaber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim