• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

İlk Ulaştırma Modellemesi TRACECA Türkiye’de

İlk Ulaştırma Modellemesi TRACECA Türkiye’de
TRACECA kapsamında devam eden IDEA projesinin faaliyetlerinden biri olan TRACECA üye ülkelerinde VISUM programında ulaştırma modellemesi programı uygulanması ilk kez Türkiye’de başladı.

İlk Ulaştırma Modellemesi TRACECA Türkiye’de

TRACECA kapsamında devam eden IDEA projesinin faaliyetlerinden biri olan TRACECA üye ülkelerinde VISUM programında ulaştırma modellemesi programı uygulanması ilk kez Türkiye’de başladı. Programın nasıl uygulanacağına dair ilk eğitim 20-24 Haziran 2011 tarihlerinde Ankara’da verildi.

Sözkonusu eğitime Denizcilik Müsteşarlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, Kara Yolları Genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden toplam 13 kişi katılım sağlandı. Eğitimde Ulaştırma Modellemesi, TRACECA Bölgesi Yük Modeli ve Ulusal Modelleme konuları ele alındı.

TRACECA Ulusal Sekreteri Dr. Barış TOZAR, VISUM yazılımında trafik akışının gösterilmesi, güzergah ve taşıma modu eklenmesi, trafik durum ve planlama bilgisi girilmesi konularını kapsayan trafik modelleme eğitimin, son derece yüksek bir maliyete sahip olduğunu ancak Türkiye’nin bu eğitimi ücretsiz olarak aldığını ifade etti.

Dr. Tozar, eğitime katılan temsilcilere programın demosunun verildiğini ve ilgili Kurum ve Kuruluşların bu demo üzerinden modellenmeye son halini vermek amacıyla gerekli düzeltmelerin yapılacağını ve ardından önümüzdeki ay içerisinde daha ileri seviyede bir eğitim verileceğini ifade etti.

Dr. Tozar, tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bu yıl içerisinde VISUM programında TRACECA içerisinde Türkiye’nin ulaştırma modellemesinin Avrupa Komisyonu tarafından yine ücretsiz olarak TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliğine teslim edileceğini bildirdi.

Dr. Tozar, Ulaştırma sisteminde ilk kez TRACECA’da uygulanacak bu programın Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili Kurum ve Kuruluşlar için örnek teşkil edeceğini ifade etti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim