• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İlk yelkenli okul gemisi kupa yoluna çıktı

İlk yelkenli okul gemisi kupa yoluna çıktı
Türkiye'nin ilk ve tek ahşap yelkenli okul gemisi, Karadeniz'de düzenlenecek "SCF Black Sea Tall Ship Regatta" yarışına katılacak.

Türkiye'nin ilk ve tek ahşap yelkenli okul gemisi, Karadeniz'de düzenlenecek "SCF Black Sea Tall Ship Regatta" yarışına katılacak.
 
Sail Traning İnternational (STI) tarafından nisan ayında Karadeniz'de düzenlenecek yarışmaya katılmak için Bodrum Limanı'nda hazırlıklarını tamamlayan gemi, yola çıktı.
 
Varna Limanı'nda 30 Nisan'da başlayıp, Novorossiysk, Soçi ve Köstence limanlarında yapılacak yarışlara katılacak 35 metre boyunda, 459 metrekarelik yelken alanı olan gemi, aynı zamanda Bulgaristan, Romanya ve Rusya limanlarında düzenlenecek etkinliklerde de yer alacak.
 
Türkiye'ye, "Tall Shipp" görkemli gemiler birincilik kupası getirmek için STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ile 23 üniversite öğrencisinin katılacağı yarışlar, 27 gün sürecek. Yarışlarda STS Yelkenli Okul Gemisi mimarı Yücel Köyağası da yer alacak.
 
STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, STI Mediterranean'ın ilk ayağı olan Barcelona-Toulon etabını B klasmanında birinni, genel klasmanda yedinci tamamlamıştı.
 
STS Yelkenli Okul Gemisi mimarı Yücel Köyağası, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır devam eden yarışların amacının denize kıyısı olan ülkelerin gençlerine denizi ve yelkeni sevdirmek olduğunu söyledi.
 
Birçok ülkede çeşitli boyutlarda yelkenli okul gemilerinin bulunduğunu ifade eden Köyağası, "STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, diğer gemilerle kıyaslandığında en büyük ahşap gemi olduğu için büyük ilgi görüyor. Diğer ülkelerin insanları, gemimizi yakından inceliyor" dedi.
 
Gemi kaptanı Mustafa Cengiz ise yaklaşık 40 geminin katılacağı yarışta Türkiye'yi STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi'nin temsil edeceğini kaydetti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim