• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İlk Yerli Uydumuz Göktürk Uzay'da

İlk Yerli Uydumuz Göktürk Uzay'da
Bütün dünya Türkiye’yi konuştu. Türkiye’nin ilk yerli asker keşif uydusu Göktürk 2 Çin’deki Jiuquan Üssü’nden Uzay’a gönderildi. Bu Uydu ile beraber Türkiye bilim ve teknoloji alanında büyük bir aşama kaydetmiş olacak.

 

Bütün dünya Türkiye’yi konuştu. Türkiye’nin ilk yerli asker keşif uydusu Göktürk 2 Çin’deki Jiuquan Üssü’nden Uzay’a gönderildi. Bu Uydu ile beraber Türkiye bilim ve teknoloji alanında büyük bir aşama kaydetmiş olacak. Yeryüzünden 686 km uzağa gönderilen uydudan ilk sinyal Ankara’dan alınacak. Sinyalden sonra uydu ile ilgili olarak akım enerji sıcaklık gerilim bilgileri alınacak. Daha sonra ise yine Ankara’da bulunan milli uçuş bilgisayarımız Bilge devreye girecek. Uydu 3 eksen üzerinden yol alacak. Güneş panelleri tek tek açılarak uydu için gerekli enerji tüketilecek.
 
Birçok alanda faydası olan uydu aynı şekilde dünyaya Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik alanda boş durmadığı, ilerleme kat ettiği ve çok iyi noktalara geldiği mesajını da vermiş olacak. Yüzde yüz yerli kaynaklardan üretilen Göktürk 2 uydumuz 2,5 metre uzunluğuna sahip olup HD kalitesinde resim gönderebilecek. Bu sayede ele geçirilen görüntüler askeri alanda istihbarat, sivil hayatta ise; tarımsal ürünlerin analizinde, çevre kirliliği ve doğal afetlerin sebep olduğu hasarların giderilmesi için planlar yapılmasında, kaçak yapılandırılmaların belirlenmesinde, şehir planlaması yapılmasında, harita çiziminde yardımcı olacak. Bu sayede birçok sorunun belirlenmesi ve çözüm için sonuçlarının aranması dönemi hızlandırılmış olacak.
 
Uydumuz Göktürk 2’nin Uzay’a gönderilmesiyle beraber ülkemiz adını bütün dünyaya yeniden duyurmuş oldu. Bilim adamlarımızın çalışmaları sonucunda bilim ve teknoloji adına çok büyük ve emin adımlarla geleceğe yöneliyor olmamız birçok genç beyinin bu alanda gelişmek, çalışmak adına Türkiye’yi seçmesine olanak sağlayacak. Bu sayede ülkemizde yetişip kariyer yapmak adına yurtdışına çıkan yurttaşlarımız artık olmayacak. Kendi ülkemizde kendi bilim adamlarımız, kendi keşiflerimizle emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. Bu noktada Göktürk 2 uydumuz çok büyük bir adımdır.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim