• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İlk yerli yazıcı KOBİ’den geldi

İlk yerli yazıcı KOBİ’den geldi
Erzincan depremi sonrası İstanbul’a göç eden Ekinci ailesinin geliştirdiği ilk yerli yazıcı Desnet, 15 ülkeye satılıyor. Türkiye’deki her 3 dağıtım aracından biri de şirketin mobil çözümlerini kullanıyor.

İlk yerli yazıcı KOBİ’den geldi

Erzincan depremi sonrası İstanbul’a göç eden Ekinci ailesinin geliştirdiği ilk yerli yazıcı Desnet, 15 ülkeye satılıyor. Türkiye’deki her 3 dağıtım aracından biri de şirketin mobil çözümlerini kullanıyor.

Türkiye’nin ilk yerli yazıcısını (printer) üretmeyi başaran Desnet, bu alanda geliştirdiği inovatif çözümler sayesinde sektörünün en büyük 10 markası arasına girdi. Gelirinin yüzde 60′ını Ar-Ge’ye ayıran şirket, mobil çözümlerde ise pazar lideri konumunda. Bugün Türkiye yollarındaki her üç dağıtım aracından biri Desnet’in yerli yazılım çözümlerini kullanıyor. Ancak şirketi daha da ilginç kılan detay ise farklı başarı öyküsünde gizli.
 
15 Ülkeye ihraç ediliyor
 

Bugün şirketin başında yer alan Ömer Ekinci, 15′ten fazla ülkeye ihraç edilen yerli yazıcının çıkış öyküsünü şöyle özetliyor: “1992 Erzincan depreminde ailemle birlikte İstanbul’a göçtük. Deprem sonrası yaşanan çaresizlik babamın mucit yönünü ortaya çıkardı. 1997′de sokakta yürürken bir bisküvi firmasının kamyonetini görmüş. Kamyonetin şoförü, bakkala ürün satıp faturasını elle yazıyormuş. Ama yağmur, çamurda, düz bir zemin olmadığı için elle yazılan bu faturada onlarca hata oluyormuş. Babamın aklına bu faturayı araçta bulunan bir mobil yazıcıyla kestirmek gelmiş. Hemen çalışmalara koyulmuş aylarca araştırma yapmış ve sonunda ilk yerli yazıcıyı üretmeyi başarmış.”
 
Yerli el bilgisayarı 2015′te geliyor
 
Şirket gelirinin yüzde 60′ını Ar-Ge’ye ayırıyor. Hedeflerinin 2015′te yüzde 100 yerli el bilgisayarı geliştirmek olduğunu söyleyen Ekinci, “Dünyanın her ülkesinde yerli çözümlerimizi uygulamak istiyoruz. Özellikle çevre ülkelerden de çok yoğun ilgi görüyoruz” açıklaması yapıyor.
 
Eurovision’a damgasını vurdu
 
Desnet aynı zamanda önemli bir organizasyon olan Eurovision Şarkı Yarışması’nın yazılım altyapısında 4 yıl üst üste görev aldı. Burada birçok çözüm ve fikir geliştirdi. Oylamalarda bluetooth teknolojilerinin kullanılması ve oylamanın anında ülkelere göre dağıtılması Desnet’in yazılımları sayesinde gerçekleşti.
 
Markalar yerli yazıcıya geçti
 
Sıfır sermayeyle yola çıkan Desnet, 10 yılda kendi sektörünün ilk 10 firması arasına, Bilişim500′de Türkiye’nin ilk 500 bilişim şirketi arasına girdi. Ülker, ETİ, Pınar Süt, Uno Ekmek, Erikli, Nestle, Pegasus Havayolları gibi birçok şirket yerli yazıcıya Desnet’le geçiş yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim