• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

İMEAK DTO İzmir, Ege limanlarını tanıttı

İMEAK DTO İzmir, Ege limanlarını tanıttı
Miami Kruvaziyer Fuarı’na (Miami Cruise Shipping) katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Ege Bölgesi’ndeki limanları dünya kruvaziyer sektörüne tanıttı.

Dünya kruvaziyer sektörünün en büyük buluşmalarından olan ABD’deki Miami Kruvaziyer Fuarı’na (Miami Cruise Shipping) katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Ege Bölgesi’ndeki limanları dünya kruvaziyer sektörüne tanıttı. 16-19 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen fuarda DTO'nun Cruise Türkiye İzmir standı büyük ilgi görürken ilk defa katılan Ayvalık ile birlikte önemli bir tanıtım çalışması yapıldı.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, dünya kruvaziyer sektörünün Miami buluşmasında ülkelerin ve şehirlerin rekabet ettiğini belirterek, Türkiye’deki kruvaziyer limanlarının ve şehirleri en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi. Dünya kruvaziyer sektörünün ekonomik durgunluğa rağmen büyümeye devam edeceğini dile getiren Öztürk, Türkiye’nin bu pazardan daha fazla pay alması için tanıtım çalışmalarını arttırarak sürdüreceklerini söyledi. Öztürk, “Katılım ve rekabet açısından yoğun geçen Miami’deki buluşmada tüm limanlarımızın yanında olduk, onların tanıtımına destek verdik. Fuar boyunca kruvaziyer sektörüne hizmet veren şirketlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Bu çabalarımızın sonucunda ülkemizin önümüzdeki dönemde daha çok yolcu çekeceğine ve kruvaziyer sektöründen daha fazla pay alacağına inanıyoruz.” dedi.

‘ÜLKE POLİTİKASI ŞART’

DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan da fuar boyunca bütün limanların yanında durarak, kruvaziyer firmalarıyla buluşmalarına destek olduklarını söyledi. Cruise Türkiye İzmir standının büyük ilgi gördüğünü belirten Ercan, şunları kaydetti: “Fuar süresince pek çok liman yetkilisi, oda organizasyonları ile kruvaziyer sektörüne hizmet veren şirketlerle görüşmeler yaptı. Fuarda bölgemiz limanları Kuşadası ve Çeşme de liman yetkililerince en iyi şekilde tanıtıldı. Ayvalık, fuara ilk defa katılarak iyi bir tanıtım yaptı. Antalya, Bodrum, Marmaris, İstanbul, Trabzon, Sinop ve Mersin limanları da geniş çaplı bir çıkarma yaparak fuarda yerini aldı. İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkanımız Yusuf Öztürk, Meclis Üyemiz Ahmet Subay ve ben, odamızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Ülkemiz kruvaziyer ve tur acenteleri de yeni seferleri ülkemiz limanlarına getirmek için ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Her zaman söylediğimiz gibi kruvaziyer turizminde ülke politikasının oluşturulması konusunda ne kadar haklı olduğumuzu, diğer ülkelerin çalışmalarında da gördük. Bu tanıtım çalışmalarının sonucu kısa sürede alınacaktır.”

‘YENİ MALİYETLER OLUŞTURULMASIN’

Fuarda en çok, Türkiye’deki liman maliyetleri ve İstanbul Limanı’nın kruvaziyer sektörü açısından geleceğinin konuşulduğunu ifade eden Ercan, yeni maliyetlerin sıkıntı oluşturacağına dikkat çekti. Ercan, “Bundan sonraki süreç, rekabet daha sıkı olacak. Bu ortamda özellikle, ‘gemi trafik hizmeti’ adı altında yeni bir maliyetin üretilmesi sonucunda İzmir’in geleceği maalesef pek parlak görünmüyor. Bu süreçte odamız, yerel otoritelerimiz ve sektör temsilcileriyle birlikte ve tabii ki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız'ın anlayışlı yaklaşımıyla bu süreci hasarsız atlatacağımız inancındayız. Şimdi yol alma zamanı, pruvamız neta olsun.” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim