• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İMEAK DTO İzmir'den yelken yarışması

İMEAK DTO İzmir'den yelken yarışması
İMEAK DTO İzmir Şubesi “Denizci Millet, Denizci Ülke” felsefesinin yaygınlaştırılması için eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor, Resim ve Kompozisyon Yarışması ile Yelken Yarışması düzenliyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridine sahip Türkiye’nin denizle barıştığını ve “Denizci Millet, Denizci Ülke” felsefesini uygulama yönünde ilerlediğini söyledi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi olarak ‘Denizci Millet, Denizci Ülke’ kavramının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli faaliyetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Öztürk, ''Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ve bu durum en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışılıyor. DTO İzmir Şube olarak sadece deniz ticaretini geliştirmek için faaliyetlerde bulunmuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde denizlerin kirletilmemesi, denizlerin sevdirilmesini de hedefliyoruz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz eğitim çalışmalarının yanında Resim ve Kompozisyon Yarışması, Yelken Yarışması ile çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Resim ve Kompozisyon Yarışmasını bu yıl 10. kez düzenliyoruz. Tüm çocuklarımızı yarışmaya katılmaya davet ediyorum. www.dtoizmir.org.tr adresimizden yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşılabilir” diye konuştu.

YELKEN YARIŞLARINA DEVAM EDİYORUZ

İzmir Körfezi’nin yelken yarışları için ideal bir deniz olduğunu ifade eden Öztürk, 6 yıldır körfezde yelken yarışları düzenlediklerini ve kulüplere teşvik amacıyla dereceye girenlere optimist yelkenli donanımı ve çocuklara yelken malzemesi verdiklerini anlattı.
Yelken yarışlarına katılımın her geçen yıl arttığına dikkat çeken Öztürk, “Yelken sporu aynı zamanda kişiye karar verme yetisini de kazandırıyor. Çünkü, denizin ortasında ne yapacağına, hangi rotaya gideceğine sporcu kendi başına karar veriyor ve 7 yaşından itibaren lisans alarak denizlerde tek başına seyredebiliyor” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim