• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

İMEAK DTO Nisan ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

İMEAK DTO Nisan ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
İMEAK Deniz Ticaret Odası(DTO) Nisan ayı Meclis Toplantısı, 3 Nisan'da DTO Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Nisan ayı Meclis Toplantısı’na; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı H.Gani Aygün, Sahil Güvenlik Komutanlığı Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Karabacak, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutalığı’nda görevli Binbaşı Taşkın Coşkun, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Kıran, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy’un yanı sıra Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ve sector temsilcileri katıldı.

Cengiz Kaptanoğlu’nun Meclis Başkanlığı yaptığı toplantıda Meclis Katip üyesi Ümit Sandıkçı, Meclis’in yeni düzeni ve yapılan değişiklikler ile ilgili üyelere bilgi verdi. Bütçe ve faaliyetlerin okunmasının ardından meclis gündemine geçildi.

binbasi.jpg

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutalığı’nda görevli Binbaşı Taşkın Coşkun, Sahil güvenlik Komutanlığı tarihçesi ve görevleri ile ilgili DTO Meclisi’ne sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Karabacak üyelerin sorularını yanıtladı.

wista-001.jpg

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ardından WISTA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Halime Can Yolrulmaz ve Başkan Yardımcısı Nazlı Selek, dernek faaliyetlerinden bahsetti. 2015 yılında yapılacak olan Uluslararası WISTA Konferansı’ndan da bahseden Başkan Yolrulmaz, konferans için sektörden destek istedi.

hizirmete.jpg

METE: BAĞLAMA YERİ SIKINTIMIZ VAR

14 No’lu Her Nevi Yolcu Taşımacılığı ve Turistik Amaçlı Gemi İşletmeciliği Komitesi Başkanı Hızır Barbaros Mete, bağlama yeri sıkıntılarının defalarca dile getirmelerine ragmen çözülmediğini söyledi. Gemilerin yük boşaltıcak limanları olduğunu, yolcu teknelerinin yolcuları indirdikleri tahsis edilen ve bakanlık tarafından da onaylanan tahsis edilen yerleri olduğunu fakat gezi teknelerinin bağlama yerlerinin olmadığını belirten Mete, “Bir yerlere yanaşıp yolcu alıyoruz, bir yerlerde barınıyoruz ,devletimize yaptığımız karşılıklı hoşgörü ile birlikte bunları bir şekilde çözebiliyoruz ama ne yazık ki bir gün gelip ödeneklerimiz kesilebiliyor. Bir gün gelip su  aboneliğimiz iptal edilebiliyor, bir gün gelip on seneye dönük  eycimsi işgaliyet parası istenebiliyor. Bunlar öyle yüksek rakamlar ki bizim sektördeki teknelerin iflasa götürebiliyor. Bu tip şeyler olduğu zaman biz çok zor durumda kalıyoruz yani operasyonlarımızı yapamayacak hale elimiz kolumuz bağlı hale geliyoruz” dedi.

Hızır Barbaros Mete’nin ardından söz alan Yusuf Çakır, Trabzon’da 24-26 Nisan tarihlerinde Doğu Karadeniz Kruvaziyer Gemi Platformu tarafından toplantı düzenleneceğini, bu toplantıya tüm sektörün davetli olduğunu bildirdi.

arifertik.jpg

ERTİK: CEZALAR BELİMİZİ BÜKÜYOR

9 numaralı Denizaltı Hizmetleri  ve İnşaat Faaliyetleri Komisyonu adına konuşma yapan Arif Ertik, Liman Başkanı’nın 27 bin liraya kadar olan ceza kesme hakkının 500 bin liraya çıkarılmasının kendilerini sıkıntıya düşürebileceğini söyledi. Türkiye’de yapılacak projelerde kendilerine sorulmadan hareket edilmesini doğru bulmadıklarının altını çizen Ertik; “Bunların bir şekilde kontrol altına alınmasını ülkemizde buldan sonra yapılacak olan işlerden tüm sektörümüzün hiç değilse altı ay öncesinden  3 ay öncesinden haberdar olmasını istiyoruz. Hollandalı firmalar bizden çok iş yapıyor hepsi bu yüzden Ankara’ya ofis açmış” dedi.

muratkiran.jpg

KIRAN: YABANCI BAYRAKLI YAT PROBLEMİNİ BİZ ÇÖZEMEYİZ

Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Kıran, Haydarpaşa Gümrüğü tarafından iki aydır çözemediklerini söyledi. Haydarpaşa Gümrüğü’nün yabancı bayraklı yatları denize indirmeden, bakımda olanları ise sahibine teslim etmeden once bilgi verilmesini, cevap gelene kadarda teslimatların yapılmaması aksi halde kaçakcılıkla suçlanacaklarını kendilerine bildirdiğini belirten Kıran, teknelerin sahiplerini kendilerinin bilmesinin mümkün olmadığını, yabancı bayraklı yat sahiplerinin kendileri üzerinden sıkıştırılmasının sektöre zarar vereceğini söyledi.

meclis.jpg

recepduzgit.jpg

albay.jpg

umitsandikci.jpg

yusufcakir.jpg

Haber ve Fotoğraflar - Onur Ömer BİLGİ - Deniz Haber Ajansı

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim