• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İMKB'nin Gongu Jantsa İçin Çaldı

İMKB'nin Gongu Jantsa İçin Çaldı
Türkiye'nin ve dünya otomotiv sektörünün önde gelen jant firmaları arasında yer alan Jant Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (JANTSA) 1977 yılından sokaklarda başladığı jant imalatında çağ atlıyor.

Türkiye'nin ve dünya otomotiv sektörünün önde gelen jant firmaları arasında yer alan Jant Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (JANTSA) 1977 yılından sokaklarda başladığı jant imalatında çağ atlıyor. Üretiminin büyük bir bölümü ihracata giden ve beş kıtada 80 ülkeye ihracat yapan Jantsa, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmeye başladı. Mevcut 533 ortağı ile halka açık şirket modelinin en başarılı örneklerinden Jantsa'nın 2011 sonu itibariyle öz kaynakları 75 milyon, net karı ise 11 milyon TL olarak biliniyor. Otomotiv yan sanayisi ve savunma sanayisi için yaptığı üretimle Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan ve 2011'de genişlettiği ürün gamıyla alanında dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip şirketi konumuna ulaşan Jantsa, Turkish Yatırım aracılığıyla İmkb'ye kote olup, 2. Ulusal Pazar'da işlem görecek.

Aydınlı Söktaş firmasından sonra İmkb'de işlem gören ikinci Aydınlı firma olan ve Türkiye'de borsaya giren ilk jant firması olduklarını dile getiren Jantsa Genel Müdürü Ecan Çerçioğlu, "Jantsa olarak 2011 sonunda 137 milyon TL cirosuyla bu yıl İmkb'de işlem görmeye başlayan şirketler arasında en yüksek ciroya sahip altıncı şirket konumundayız. Jantsa Şefik Çerçioğlu tarafından 35 yıl önce halka açık bir şirket olarak kurulmuş. Ancak o dönemde borsa yok ve o yıllarda borsada işlem görmemiş. Fakat 35 yıl sonra bugün borsada olmamızın sebebi 5 yıldır sürdürdüğümüz kurumsallaşma çalışmaları. Kurumsallaşma hedefimizin içerisinde İmkb'de işlem görmek vardı. ve bugün bunu hayata geçirdik. Bizim ülkemizde 3. kuşağa geçen işletmelerin sayısı yüzde 5 civarlarında. Ben ve kardeşim Jantsa'nın ikinci kuşak yöneticisiyiz. Biz Jantsa'yı 3. kuşaktan sonra yok olmasını önlemek için kurumsallaşmadan yanayız" dedi. İmkb'den beklentileri hakkında da bilgi veren Ercan Çerçioğlu, "Ortaklık yapımız; firmamızın yüzde 90'nı Şefik Çerçioğlu'na ait, yüzde 7.5'i 533 ortağa ait, yüzde 2'si de devlete ait. Halka arz Şefik Çerçioğlu'nun elindeki hisselerden gerçekleştirilecek. Halka arzdan yaklaşık 25-30 Milyon TL arası gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Ortaklarımıza güçlü, Avrupa ve dünyada tanınır bir firmanın ortağı olmayı, sürekli değeri artan, hissesinin kıymeti artan, kar payı artan bir firmanın ortağı olmayı vaat ediyoruz. İmkb'de işlem görmemiz Türkiye'ye borsaya hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim