• BIST 9530.47
  • Altın 2478.792
  • Dolar 32.4444
  • Euro 34.8012
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

IMO, 'Denizciler Günü' için mesaj yayınladı

IMO, 'Denizciler Günü' için mesaj yayınladı
IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu Denizciler Günü için bir mesaj yayınlayarak denizlerin ve denizcilerin hayatımızdaki önemine değinerek denizin ve denizcinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Uluslararası denizcilik örgütü IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu 25 Haziran 2012 Uluslararası Denizciler Günü için bir mesaj yayınlayarak denizlerin ve denizcilerin hayatımızdaki önemine değinerek denizin ve denizcinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu yayınladığı mesajda "Denizciler Günü'nde, dünyadaki 1.5 milyon eşsiz ve katkılarına pek de önem verilmemiş denizciye takdirlerimizi gösterelim. Deniz yoluyla gelen ve olmasa yaşayamam dediğimiz şeyleri hatırlayalım. Daha da önemlisi bunu tüm dünyayla paylaşalım ve bu özel günde 'Teşekkürler Denizciler' diyelim” dedi.
Sekimizu mesajında, denizcilerin çok zor şartlarla çalıştıklarını belirterek, armatörlerden denizcilerin olanaklarını iyileştirmeleri gerektiğini belirtti.

Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu mesajına şöyle devam etti: "Bugünün denizcilerine teşekkür ederken dünya ticaretinin denizcilikle ilintili endüstrilerinin büyüyen arzını ve ihtiyaçlarını göz ardı etmemek yerinde olur. Her yıl yaklaşık 20 bin ek eğitimli denizciye ihtiyaç duyuluyor. Sonuç olarak bu denizcilerin oynadığı hayati role devam edebilmeleri için armatörlere, denizcilerin ihtiyaçlarını konforlu konaklama imkanı, internet erişimi gibi 21. yüzyılda karada hafife aldığımız imkanları sağlamalarını öneriyorum. Aynı zamanda, bayrak devletleri ve liman devletleri adil muamelede bulunmalı ve eğitim sağlayıcıları teşvik edilmeli, eğitim kurumları özellikle gençlerin etkin bir eğitim aldığından emin olmalıdır ki onlar da gemide iyi performans gösterebilsinler."

Mesajında denizcilik mesleğini seçecek gençlere de seslenen Sekimizu "Gelecekteki kariyer planında denizciliği ciddi anlamda seçmenin eşiğinde olan gençlere, sesleniyorum. Denizcilik mesleği dünyayı görme fırsatı sunup, bir de üstüne para da kazandırıyor! Ama aynı zamanda gerek yaşam boyu denizci olarak, gerekse karadaki denizcilik ile ilgili endüstriler için sıçrama tahtası görevi görerek tatmin edici ve ödüllendirici bir profesyonel kariyer imkanı da sağlıyor" dedi.

Sekimizu mesajında sosyal medyaya da çağrı yaparak, denizcilerin dünyadaki herkes için ne kadar önemli olduğunu vurgulamalarını istedi. Bilindiği üzere IMO insanları, günlük yaşamlarında kullandıkları, deniz yoluyla gelen ve ‘olmasa yaşayamam’ dedikleri şeyleri sosyal medya aracılığı ile paylaşmaya teşvik ediyor. O nesnenin fotoğrafını çekip, kısa bir tanımlama yapıp, şarkı söyleyip kaydederek ya da kısa bir film çekerek sosyal medya platformlarından birine yükleyip kampanya sloganı olan “Teşekkürler Denizciler” (Thank you Seafarers) cümlesini de ekleyerek bu güne dahil olmanız mümkün.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim