• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

IMO Genel Sekreterliğini Güney Koreli aday Ki-Tack Lim kazandı

IMO Genel Sekreterliğini Güney Koreli aday Ki-Tack Lim kazandı
IMO Genel Sektererliği yarışını 6. turda Güney Koreli aday Ki-Tack Lim kazandı. Lim, 40 üyeli konseyden 26 oy alarak IMO Genel Sektereti oldu.


IMO Genel Sekreterliği için yarış sona erdi. Son tur olan 6. Turda ipi Güney Koreli Ki-Tack Lim ipi göğüsledi ve Sekimizu'dan sonra  IMO Genel sekreteri oldu. 

Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, IMO Genel Sekreterliği seçimlerinden gelişmeleri anında okuyucular ile paylaşmaya devam ediyor. IMO Genel Sekreterliği seçimleri belli oldu ve yapılan son tur olan 6. Turda Güney Koreli aday Ki-Tack Lim IMO Genel Sekreteri oldu.

HANGİ TURDA KİM ELENDİ?

1. Turunda 12 oyla en çok oyu alan IMO Genel Sekreter Danimarka adayı Andreas Nordseth ilk sırada görünürken diğer adayların aldıkları oy sayıları şöyle oluştu;


Ülke                              Aday   Adı                       Oy Sayısı

Danimarka            Andreas Nordseth                          12
Güney Kore               Ki-Tack Lim                               10
Kenya                     Juvenal Shiundu                            6
G. Kıbrıs            Andreas  Chrysostomou                     5
Rusya                        Vitaly Klyuev                               4
Filipinler                  Maximo Q. Mejia                           3

40 oyun kullanıldığı ilk tur oylamada hiçbir aday oyların yarısını alamazken, ilk turda 3 oy ile en az oyu alan Filipinler adayı Maximo Q. Mejia elendi.

İkinci tur oylamada da Rusya adayı Vitaly Klyuev elenirken, 4 adayın kaldığı 3. tur oylamada tüm adaylara eşit oy çıkınca 15.10’da 4. tur oylamaya geçildi. Ancak 4. Tur’da da  Kenya adayı Juvenal Shiundu  elendi ve 5. Tur oylamaya geçildi.  Yarış Danimarkalı aday  Andreas Nordseth, Güney Kıbrıslı aday Andreas Chrysostomou ve Güney Koreli aday Ki-Tack Lim arasında devam etti. Ancak bu turda da sonuç çıkmadı ve 5. Tur’da da Güney Kıbrıslı aday Andreas  Chrysostomou  IMO Genel Sekreterliği hayaline veda etti. 

IMO Genel sekreterliği için son tur olan 6. Tura Danimarkalı aday Andreas Nordseth  ve Güney Koreli aday Ki-Tack Lim kaldı. Yapılan oylamada Güney Koreli  Ki-Tack Lim 40 üyeli konseyden 26 oy alarak IMO Genel Sekreteri oldu.

KİMLER ADAY OLMUŞTU?

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu'nun 31 Aralık 2015 tarihinde görev süresinin bitmesi ile birlikte boşalacak Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterliği pozisyonuna 6 IMO üyesi ülke aday göstermişti. IMO Genel Sekreterliği görevine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Andreas Chrysostomou, Rusya Federasyonu'ndan Vitaly Klyuev, Güney Kore'den Ki-Tack Lim, Filipinler'den Maximo Q. Mejia, Danimarka'dan Andreas Nordseth ve Kenya'dan Juvenal Shiundu’nun adaylığı açıklanmıştı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim