• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

İnci Akü ve GS Yuasa ortaklığında son imzalar atıldı

İnci Akü ve GS Yuasa ortaklığında son imzalar atıldı
İnci Akü ve Gs Yuasa stratejik işbirliği, Çeşme Sheraton Otel'de atılan imzalarla resmileşti.

İnci Holding iştiraki İnci Akü, GS Yuasa ile stratejik işbirliğine imza attı. Nisan 2015’te iki taraf arasında imzalanan niyet sözleşmesiyle başlayan süreç, Çeşme Sheraton Otel’de atılan imzalarla resmi olarak tamamlandı.

İnci Holding, son bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü yabancı ortaklıkla ulusal ve uluslararası alanda sürdürülebilir gelişimine devam ediyor. Bu ortaklık çerçevesinde GS Yuasa, Türkiye’ye yatırım yaparak bölgedeki varlığını güçlendirirken, İnci Akü de GS Yuasa’nın küresel varlığı ve ürün çeşitliliğiyle pazardaki iş hacmini artıracak. 

İmza töreninde konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, “Bugün dünyanın lider akü üreticilerinden GS Yuasa ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklık her iki taraf için de önemli kazanımlar sağlayacak. Bu ortaklıkla, İnci Holding olarak küresel alanda önemli bir yatırımcıyı Türkiye’ye kazandırmakla kalmıyor, yeni yatırımlarla ülkemize önemli katkılar da sağladığımıza inanıyoruz. Bu ortaklığın gerçekleşmesi ile şirketimizin ünvanı, İnci GS Yuasa A.Ş. oluyor. İnci GS Yuasa olarak Türkiye ve bölgede pazar lideri olma hedefimiz doğrultusunda yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” diye konuştu. 

Murao: İnci Akü ortaklığı Yuasa için değerli 

İnci Akü markalı ürünlerle birlikte, GS Yuasa ürünlerinin Manisa’daki fabrikada üretilmeye başlanacağını belirten GS Yuasa Başkanı Osamu Murao da “Türkiye, konumu ve gücü itibariyle bölgede çok önemli bir oyuncu. GS Yuasa olarak Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesindeki konumumuzu güçlendirmeye önem veriyoruz, bu nedenle İnci Akü ile yaptığımız başarılı iş ortaklığı bizim için oldukça değerli.

GS Yuasa olarak küresel arenada büyümeyi hedefliyoruz. İnci Akü ile ortaklığımız iki şirketi de pazarda stratejik olarak daha da güçlendirecek. Ortak bir iş planı üzerinden ilerleyeceğimiz yeni süreçte İnci Akü’nün Manisa’da bulunan fabrikalarında GS ve Yuasa markalı ürünlerimizin üretimini de gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. İnci Akü Genel Müdürü Cihan Elbirlik ise “stratejik ortaklık doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl içinde ihracat rakamımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

GS Yuasa’nın dünyada 36 şirketi var

Kökleri 1895 yılına dayanan Japon Akü ile 1913’te kurulan Yuasa şirketlerinin birleşmesi sonucu 2004 yılında, GS Yuasa kuruldu. GS Yuasa, 2005 yılında Hindistan’da Tata Grubu ile, 2007 yılında Mitsubishi ve 2009'da da Honda ile ortaklıklar yaptı. Dünya üzerinde 36 şirket ile faaliyetlerini sürdüren Japon şirket 13 bin 600’ün üzerinde çalışanı istihdam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim