• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İnci Holding’in hedefi üçüncü kuşağı görmek

İnci Holding’in hedefi üçüncü kuşağı görmek
Otomotiv yan sanayi, lojistik ve atık yönetimi sektörlerinde 15 şirketiyle faaliyet gösteren İnci Holding, 30’ucu kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Otomotiv yan sanayi, lojistik ve atık yönetimi sektörlerinde 15 şirketiyle faaliyet gösteren İnci Holding, 30’ucu kuruluş yıldönümünü kutluyor. Holding, kuruluş yıldönümü nedeniyle ‘2023’e Doğru El Ele’ temasıyla genişletilmiş ‘Sinerji Toplantısı’ düzenledi. Toplantıya Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu üyeleri, şirket üst düzey yöneticileri ve Egeli işadamları da katıldı.

Toplantıda konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, şirket olarak 2023 hedeflerinin ilk binde yer almak ve grup şirketlerini üçüncü kuşağa devretmek olduğunu söyledi.

Hedeflerine insan kaynağının yetkinliklerini artırarak ulaşacaklarını ifade eden Zaim, ‘İnci Ailesi’ olarak kurumsal yönetim çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti.

Aile şirketlerinin varlığını sürdürerek başarıyla 3’ncü kuşağa devredilmesinin çok kolay gerçekleşmediğini vurgulayan Zaim, “Dünyada aile şirketlerini incelediğinizde bunu her 10 şirketten sadece birinin başarabildiğini görüyoruz. Biz de İnci Holding’e bağlı aile şirketlerimizi 3’ncü kuşağa devrettiğimizde dünyada bunu başarabilen az sayıda aile şirketinden biri olacağız. Birlikten kuvvet doğduğuna inanırız. Paydaşlarımız ve çevremiz bizim için çok önemlidir.” diye konuştu.

Yetenekli ve genetik olarak öğrenmeye ve değişime açık genç insan kaynağının, Türkiye’nin en değerli kaynağı olduğunu dile getiren Meral İnci Zaim, doğru eğitim ve gelişim programlarıyla genç insan kaynağının Türkiye’yi 2023 vizyonuna, hatta daha da ötesine taşıyabileceğine işaret etti. Holding olarak yeni üniversite mezunlarını İnci Holding’e kazandıran ‘Genç İnci’ projesini hayata geçirdiklerini aktaran Zaim, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Merkezi ile ortak bir çalışmaya imza atarak ‘İnci Satış Akademisi’ni kurdukları bilgisini verdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner de Türkiye’nin insan gücüne yapılan yatırım ve daha nitelikli bir eğitim sistemine ihtiyacı olduğunu kaydetti. Türkiye’nin en önemli kaynağının insan kaynağı olduğuna dikkat çeken Boyner, “2041 yılında çalışma çağı nüfusumuzun 65 milyona ulaşması bekleniyor. Bu aslında çok demografik bir fırsat, iyi değerlendirmek ülke olarak izleyeceğimiz politikalara bağlı.” dedi.

“Eğitimin niteliğini 21. yüzyıla uygun şekilde biçimlendirecek bir reform süreci hepimizin özlediği bir konu.” diyen Boyner, şöyle devam etti: “TÜSİAD olarak bu konuda seminer vermeye devam ediyoruz. 21. yüzyılın ekonomik yapısı kurulurken tüm ülkeler eğitim seferberliği içine girme gereği duyuyor. Bilinç yeteneği güçlü insan kaynağına sahip toplumların daha yenilikçi ve rekabetçi olması kaçınılmaz. Ülkemizin yüksek büyüme patikasında olabilmesi için eğitim düzeyi ve kalitesinde kayda değer bir iyileşme sağlamamız gerekiyor. Bu süreçte eğitime erişimin yaygınlaşmasını, eğitim niteliğini geliştirmeyi ve cinsiyet eşitliğini sağlamayı başarmak zorundayız.”

'Hayat boyu öğrenme' kavramının da önemine vurgu yapan Boyner, “Yeni öğretim modellerinde öğretmenlerin yol gösteren, öğrenmeyi öğreten rolleri ön planda. 21. yüzyıl becerilerinin öğrencilere kazandırılması, dolayısıyla eğitim içeriğinin yeniden tasarlanması gereken bir dönemdeyiz. Ancak bu şekilde 2023 hedeflerine ulaşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim